Съдът отказа да пусне у дома убиеца на Стамбето

0

Пловдивският апелативен съд потвърди днес мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвинения в убийство Владимир Василев от Стара Загора и отхвърли като неоснователна жалбата му за промяната й в „домашен арест“.

Срещу 37-годишния Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24 март в Стара Загора малко след 17,00 часа в офис на собствената си фирма за бързи кредити, е убил с пистолет Станимир Иванов, на 35 години, по прякор Стамбето. Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата.

Убийството е извършено със законно притежаван пистолет „Берета“, казаха още през март разследващите.

С мотива, че трябва да се грижи за двете си деца, още през март задържаният поиска да остане под домашен арест. Сега Апелативният съд в Пловдив прецени, че от събраните по делото доказателства не е разколебано обоснованото предположение, че Владимир Василев е съпричастен към престъплението, в което е обвинен, и то по по-тежкия член от Наказателния кодекс за предумишлено убийство,което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него. Отпратил служителката си и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото пострадалият извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото, твърди съдът. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.