Никой не ще баровския замъка на Самоковеца!

0

Никой не ще замъка на покойния Константин Димитров-Самоковеца! Повече от година няма мераклия за имението в курорта Боровец, а обявата за бижуто още е активна, показва проверка на „България Днес“.

Дворецът е на тезгяха на брокерска агенция за луксозни имоти. Приживе Самоковеца го строи като делото на живота си. Идеята е имението да илюстрира пътя, по който се е издигнал – от портиер на хотел в Боровец до собственик на истински замък. Той така и не успява да му се порадва, защото е убит малко преди да бъде пуснат в експлоатация.

Константин Димитров - Косьо Самоковеца така и не успява да се порадва на творението

Константин Димитров – Косьо Самоковеца така и не успява да се порадва на творението

Планинската вила е построена през 2002 г., а външното и вътрешното оформление са по уникален дизайнерски проект. Имотът е с площ 780 кв. м, разположен е в парцел от над 4500 кв. м, сгушен е във вековна борова гора и е на 5 минути с кола от пистите, посочват от агенцията. Имението се отдава под наем, но е възможно и да бъде продадено при сериозен интерес. При подобни сделки няма публично обявена цена.

Хасиендата е построена в стила на средновековен дворец, изцяло от естествен камък, с меден покрив. Разполага с 3 огромни спални, 5 бани и собствен СПА център. Мебелите в него са поръчкови, изцяло от естествено дърво и кожа, с най-високо качество. Стените и таваните са от специално обработено орехово дърво. В двора има голям отопляем басейн. Имотът разполага с гараж за 4 автомобила и моторни шейни, както и с още 2 открити паркоместа.

Замъкът е създаден в средновековен стил от естествен камък

Фасадата е от бял мрамор с красив фонтан пред овално стълбище. Подът е с венециански мозайки, споделят гости. Те определят архитектурата като пищна еклектика от барок, ар нуво, ренесанс и др. Има купол с фрески със средновековни мотиви, свещници с формата на херувими и огледала със старинни рамки. Всички тоалетни са обзаведени с бидета и тоалетни чинии със златни орнаменти.

Мебелите са на известна италианска фирма, чиито продукти са в най-високия клас и са уникати. За изработването им се чака месеци и години, но Самоковеца успява да приключи поръчката само за месец. Мансарден апартамент на последния етаж някогашният собственик планирал да превърне в казино. Предполага се, че той е замислил имението като мегалуксозна резиденция, в която да показва стила си на живот пред партньорите си.

Дворецът е обзаведен с най-луксозните италиански мебели

Дворецът е обзаведен с най-луксозните италиански мебели

Повечето хора се стряскат от претенциозния вид на хотела и не смеят да попитат за сумата, тъй като очакват мегаломански цени, споделят запознати. Според тях някои може и да се притесняват от проклятие на покойния създател на двореца, който така и не успява да се порадва на творението си.

Самоковеца беше застрелян на 6 декември 2003 г. пред бижутериен магазин на централния площад „Дам“ в Амстердам. Във фаталния ден подземния бос излиза от хотел с любимата си Цеци Красимирова. Двамата оглеждат витрините на скъпите бутици и си хващат такси. Докато се качва в колата, Самоковеца е прострелян в главата, а рикошет уцелва и манекенката.

Стрелецът е 45-годишният рецидивист – холандецът Ервин Врекер. В родината си той е разследван за сводничество, дрога и мокри поръчки. Извършителят е разкрит благодарение на таен агент на холандската полиция, който е пратен по стъпките на Косьо. Изпълнителят излиза от затвора 10 години по-късно, а поръчителят остава неразкрит. За убийството на Самоковеца има няколко версии – замесване с турски наркодилъри, че е поръчан от албански и сръбски наркотрафиканти, че е вбесил враговете от СИК.

След смъртта на Константин Димитров вдовицата му Ангелина успява да продаде замъка, малко преди имотите на покойния й съпруг да бъдат конфискувани. Години по-късно тя завежда дела и успява да върне част от авоарите и да спечели обезщетение за нарушено право на собственост. По-голямата част от времето си Ангелина прекарва в чужбина със сина си от Косьо.

Момчето с големия костюм

Първата публична снимка на Косьо Самоковеца е от погребението на Васил Илиев. Косьо е един от хората, които носят ковчега на покойния бос на ВИС. На фотоса издигналият се от портиер младеж носи няколко номера по-голям костюм. По това време никой не предполага, че той ще се превърне в един от най-големите контрабандисти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.