Килърът на Станка Mарангозова влезе в затвора, но не за убийството й

0

Единственият пропял наемен убиец – Петър Костов – стъкларя, вече излежава присъда в затвора, но не за покушението на Станка Марангозова, а за отвличане и побой на жена, пише в новия си брой „Галерия“.

На сигурно място зад решетките е свидетелят Венцислав Пиров, който помагал на Костов да следи жертвата си. Присъдата му е по старо дело за наркотици.

Костов и Киров бяха арестувани през май миналата година заедно с офицерът от НСО  Борис Иванов, който бил организирал убийството и бил посредник за парите от поръчителя Иво Масларов.

Последният избяга и още се издирва от Интерпол. Преди две седмици от прокуратурата съобщиха, че делото срещу бандата за убийства и дрога влиза в съда.

Изненадващо сред обвиняемите се появи и Васил Денков- Весо брадата, сочен за близо за близък на Васил Божков.

Весо Брадата вече е подсъдим по две дела в Специализирания наказателен съд – за изнудването на Станка Марангозова и за лихварство.

Разкаялите се участници в бандата Петър Костов и Венцислав Пиров неслучайно са в затвора. Там няма опасност да ги застигне отмъщението  на издирвания Иво Масларов, който още има влияние в ъндърграунда у нас. Освен това присъдата на Петър Костов по делото за Станка Марангозова ще се препокрие  с тази, която лежи в момента, и така ще спести известно време зад решетките. Предполага се, че щом е признало убийството и е  помогнал на разследващите няма да го накажа с доживотен затвор и ще може да излезе на свобода след около 20 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.