Касапинът от Бургас Рагевски разследван и за други 2 убийства

0

Бургаският строителен бос Станимир Рагевски, арестуван и обвинен за жестоките убийства на Юмер Мехмед и брокерката Т еодора Бахлова, чиито трупове бяха открити разчленени и нарязани на парчета, може да се окаже замесен в още няколко екзекуции. Криминалистите в Бургас разследват Рагевски като заподозрян за две убийства, случили се през последните 3 години в морския град, но останали неразкрити. Заради воденото разследване от полицията все още не съобщават официално имената на жертвите. Мрачните прогнози на криминалистите са, че 53-годишния мъж ще се окаже най-масовия убиец по Южното Черноморие, писа Уикенд.

Сред жертвите на Станимир Рагевски може да се окаже 30-годишния Александър Стоянов, издъхнал на 27 април 2018 г. в УМБАЛ- Бургас след прострелване с куршум в слепоочието. Доскоро смъртта на Александър минаваше в графата „самоубийство“ въпреки многото неясноти около проведеното и приключило още преди 3 г. разследване.
Стоянов е открит прострелян в главата от приятелката си на 22 април 2018 г. в подземията на бл. 161 в ж.к. „Славейков“. До тялото му е намерен

незаконен пистолет със заглушител

и две гилзи. Според разследването тогава, роденият в Силистра млад мъж сам е сложил край на живота си. Близките на Александър обаче са категорични, че той никога не е разполагал с оръжие, а още по-малко би помислил да сложи край на живота си, особено по време на шумен купон.
Във фаталната за Александър вечер, той е на парти в блок 161 заедно с десетина свои приятели и приятелката си Галя. В 21,30 ч. вечерта той внезапно става от масата и казва на гостите си, че излиза навън, за да си вземе малко въздух. След като не се връща дълго време, купонджиите започват да го търсят. Тялото му е открито в подземието на блока от приятелката му Галя. Въпреки, че е прострелян в главата, Александър все още диша. Закаран е по спешност в УМБАЛ-Бургас, но дни по-късно издъхва, без да дойде в съзнание. Впоследствие близките му дават съгласието си да дарят за трансплантация бъбреците и черния му дроб. Запознати с подновеното преди дни разследване обаче разкриват, че най-вероятно 30-годишния мъж

не е сложил сам край на живота си,

а е бил застрелян.
Приятели на покойния Александър вече са дали показания в МВР, според които той е имал вземане-даване със Станимир Рагевски. През последните 2 години от живота си, младият мъж се е занимавал с внос и продажба на автомобили. Според запознати, возилата са били крадени, но са били регистрирани в бургаския КАТ с фалшива документация, а начело на схемата е стоял Станимир Рагевски.
Смята се, че Александър е ликвидиран от самия Рагевски, който го е повикал да се видят пред блока му във фаталната нощ на 22 април 2018 г. След това убиецът е изчистил с кърпа следите си по пистолета, за да замаскира екзекуцията на сподвижника си като самоубийство.
Станимир Рагевски е разследван и за още едно убийство, замаскирано като самоубийство – това на 63-годишния инвалид Билян Савов, чийто труп бе открит с огнестелна рана в главата в началото на месец юли в жилището му в Бургас. Според запознати с разследването, Билян Савов също е бил застрелян от Станимир Рагевски, който използвал инвалида като „сламен“ собственик на фирми, чрез които е въртял имотни схеми.
53-годишният Станимир Рагевски бе арестуван в средата на месец август като извършител на зверското убийство на Юмер Мехмед, съпроцесник на несебърския крими бос Димитър Желязков – Митьо Очите. Юмер изчезна на 3 август след среща с Рагевски. Оказа се, че силовакът е бил подмамен от Рагевски в апартамент в бургаския комплекс „Зорница“, след което е бил гръмнат с един куршум в тила. Трупът на Юмер е бил

рязан на парчета с електрически нож

в продължение на два дни, като органите му са събирани в черни торбички, които са напъхани в пет 100-литрови чували. Накрая чувалите с останките на Мехмед са били напъхани в бидони и заровени в нерегламентираното сметище близо до езерото Вая край Долно Езерово.
Според бургаската полиция, Станимир сам е ликвидирал и нарязал на парчета Юмер, а след това е повикал готвача Деян Дичев, негов бивш служител, за да му помогне с пренасянето на трупа. Убийството на турчина е извършено, за да се прикрият следите на друга екзекуция – тази на брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова. Покойният Юмер Мехмед или е участвал в убийството на Теодора, или е знаел в подробности как е била ликвидирана брокерката и е изнудвал за пари извършителите, твърдят криминалистите.
Миналата седмица трупът на издирваната от ноември 2020 г. бургаска брокерка Теодора Бахлова бе намерен обезглавен и нарязан на парчета почти година след изчезването й от криминалистите в Бургас. Части от разчленения й труп бяха изровени в Общинския гробищен парк край ж.к. „Изгрев“ в Бургас, в 12-и парцел на гробищата. еодора е била ликвидирана с куршум в главата в нощта на изчезването си в апартамент в ж.к. „Зорница“, след което тялото й е било нарязано на парчета от Станимир Рагевски и киснато в киселина в бидони. Накрая останките й са били заровени в Гробищния парк в Бургас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.