НА МИНУТАТА: Разбойникът с „Утре ще убия Ива Митева” – арестуван

0

За по-малко от пет часа служители на ГДБОП задържаха криминално проявен мъж, който си е признал, че стои зад заплахите за убийство над Ива Митева.

Той е криминално проявен за кражби и заплахи, задържан е в Старозагорско. Това сочи неофициална информация от източници на Нова.

Сигналът за заплахата „Утре ще убия Ива Митева” беше обявен в деня, в който депутатите гласуваха на първо четене спорен закон за реформиране на НСО и намаляване на кръга на охраняваните лица, включително и главния прокурор.

Според Министерството на правосъдието заплахата за убийството на Ива Митева е получена снощи около 21 ч.

Според самата Митева обаче, е получена тази сутрин след 11 ч., минути след като тя от парламентарната трибуна тя обяви, че законът за НСО, който лишава част от властта от държавна охрана, е приет на първо четене.

Нейните съпартийци заподозряха връзка и споменаха определени партии. Самата Митева обясни, че се страхува, но не за себе си, а за близките и най-вече за детето си.

Като „гнусна политическа демонстрация“ определи заплахата към Митева Тошко Йорданов от „Има такъв народ“. От партията изразиха съмнения, че сигналът е свързан с ГЕРБ и ДПС.

Законът, който ограничава кръга охранявани лица от НСО, беше обявен за приет в 11 часа. Заплахата срещу Митева е получена минути по-късно в министерство на правосъдието, съобщи тя.

„Сигналът е едно изречение – „утре ще убия Ива Митева“. Дали ще се окаже сериозен и утре някой ще иска да ме застреля е друг въпрос. По-скоро не ме е страх, но се притеснявам за близките ми и ме е страх за детето ми“, каза председателят на НС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.