Международен измамник се обеси след изнасилване в затвора в Бургас

0

Международен финансов измамник се обеси, след като бе изнасилен в приемното отделение в Бургаския затвор. Чужденецът Елеазар бен Монтерей е намерен мъртъв на 30 август (понеделник) около 20 часа. При една от вечерните проверки в понеделник арестантът е открит увиснал, обесен с дрехи, навързани на възли. Там е открито и предсмъртно писмо, в което чужденецът разкрива причините, довели го до кардиналното му решение в затвора в Бургас.

Неговите проблеми започнали още от първия ден, тъй като бил вегетарианец и не искал да консумира месо. Чувствал се психически нестабилен и заради това изявил желание да го изповяда равин. Въпреки това шефът на администрацията взел решение да му изпрати православен свещеник, без оглед на факта, че пандизчията изповядва друга вяра. По непотвърдена информация причината да иска беседа с духовник е, че друг арестант блудствал с него. Появата на православен поп в момента на абсолютен емоционален катарзис чужденецът приел като гавра.


По думи на източник на „Уикенд”, по всяка вероятност мъжът е посегнал на живота си, заради издевателствата над него и подигравката с религията му. Администрацията на зандана обаче все още не е признала реалната причина за смъртта на чужденеца и не е излязла със становище по случая. По непотвърдена информация чужденецът е загубил живота си скоро след като попаднал в приемното отделение, още преди да отиде на разпределение. Такова отделение се обособява във всеки затвор и служи за настаняване на новопостъпилите, като престоят там може да трае от 14 денонощия до един месец. Най-често, за да се избегнат конфликти, някои затворници биват отделени от други. По време на престоя в него те се подлагат на медицински преглед, психологическо изследване и не могат да откажат провеждането на първоначален медицински преглед и психологически изследвания. При постъпването на Елеазар бен Монтерей в приемното отделение не са констатирани данни за следи от наранявания и оплаквания за физическо насилие, тъй като те се записват от медицински специалист, а при констатиране на следи от насилие се назначава проверка по случая. Такива обаче са установени след това.


„Докато трае престоя в приемното отделение, лишеният от свобода трябва да премине през медицински преглед и психологическо изследване, доколкото ми е известно е бил разклатен, но психически здрав”, издава информаторът ни. За чужденецът е известно още, че е арестуван у нас заради международни финансови измами, а приживе е издирван с европейска заповед за задържане. Задачата на нашите власти била да го прехвърлят на европейските служби, за да бъде съден. Нашите власти трябвало да го прехвърлят на европейските служби, които да го поемат.
Това не е първия случай на секс гаври в Бургаския затвор. През 2019 г. лишен от свобода, осъждан 11 пъти за посегателство срещу собствеността и личността, три поредни дни е подлагал на сексуални извращения съкилийника си. За извращението насилникът бе осъден на общо 5 години лишaвaнe oт cвoбoдa, а при oпрeдeлянe нa рaзмeрa нa нaкaзaниeтo Бургаският районен съд cъoбрaзи, чe тoзи вид прecтъплeния ca ширoкo рaзпрocтрaнeни в мecтaтa зa лишaвaнe oт cвoбoдa. Според представители на Министерство на правосъдието една от възможните причини за това е гъстото разпределение на лишените от свобода, тъй като затворът в Бургас побира приблизително 370 души, но на практика там излежават присъдите си около 800 затворника. Така в тесни и нехигиенични пространства от по 45-50 кв.м. са принудени да съжителстват между 30 и 40 лишени от свобода.
Стряскащ е и фактът, че това е поредният случай на самоубийство чрез обесване на чужд гражданин в български затвор в рамките на последните три месеца. Припомняме, че през юни турчин се обеси в затвора в Казичене, а смъртта му предизвика посещение на дипломати от Турското посолство, както и масирани проверки в пандиза. „Този случай също ще предизвика тежка проверка”, категоричен е източникът ни. От това става ясно, че смърт и блудства грозят чужденците в българските затвори не от днес.


„Извращенията са норма, а мерки не се вземат от години”, казва източникът ни. По този начин бавно, но сигурно местата за изтърпяване на наказанията у нас се превръщат в приют на мизерията и насилието.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.