18 години след изчезването му: Интерпол издирва Мето Илиенски с жълта бюлетина и без снимка

0

България издирва с Интерпол боса от ВИС-2 Методи Методиев, известен в миналото като Мето Илиенски, показа проверка на „Галерия“ в списъка с търсените нашенци по цял свят. Това се случва 18 години след като един от лидерите на силовата групировка изчезна безследно И оттогава никой не го е виждал.

Мето Илиенски не е издирван заради извършено престъпление. Данните му са въведени в системата с жълт бюлетин, където се публикуват хората, които са изчезнали и вече няма друг начин да бъдат намерени.

 От данните в Интерпол се вижда,  че Илиенски трябва да е на 55 години, а е изчезнал през 2003 година, когато е бил на 38.

 Мето се издирва без снимката си, което е изключително рядко за търсене от  полицейската организация. Не става ясно защо властите у нас търсят Методи Методиев.

През 2010 година дори съдът го обяви за мъртъв

Методиев е сочен за финансовия мозък на ВИС-2. Прякорът му идва от голямото тържище в столицата, което по онова време се контролира от групировката. Там пристига контрабандна стока, която е част от бизнеса на силоваците. Мето Илиенски е и най-мистериозният член на борческите структури в миналото.

 На 29-ти ноември 2003 година той излиза от дома си в квартал Бояна. Малко преди това е получил обаждане. Все още от неизвестен мъж. Тръгва сам, без охрана, без телефон, документи и пари. Часът е около 19. Навън е тъмно, и повече не се връща. Последните хора, които са го виждали жив са съпругата му Яна и близкият му приятел Петър Божилов, който по-късно стана шеф на Националната спортна база.

Най-разпространената версия за изчезването на Мето Илиенски е свързана с лидера на групировката Георги Илиев. Според нея той бил убит лично от Главния, защото си позволил да поръча  покушението срещу кума му Румен Маринов – Нарциса. Другите са свързани с голяма пратка кокаин. Много хора вярват, че и днес Мето се крие на различни места по света.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.