Зланещо!Подозират, че готвачът Деян Дичев е разчленил Юмер Мехмед

0

Бургаският районен съд остави зад решетките бившия готвач Деян Дичев, за когото има данни, че след като бизнесменът Станимир Рагевски е застрелял Юмер Мехмед, двамата са разчленили трупа му. Бившият готвач беше задържан на 28 август и му е повдигнато обвинение, че е укрил оръжието, с което е убит 28-годишният мъж и е помагал да бъдат скрити останките от тялото му. Има подозрения, че е участвал и в укриването на трупа на брокерката Теодора Бахлова, но засега няма годни доказателства за това.

Днес Дичев, който е осъждан пет пъти за престъпления от общ характер, поиска да бъде пуснат под домашен арест, защото не бил участвал в рязането на труповете и трябвало да се грижи за 24-годишната си дъщеря. Назначени са експертизи дали е възможно това да е извършено само от Рагевски, който според медицински документи е с износена става на дясната ръка и десния крак.

Районният прокурор на Бургас Иван Кирков обаче каза, че има данни Дичев да е участвал в рязането на трупа на Мехмед. За престъплението в което е обвинен – лично укривателство, законът предвижда до 5 г. затвор. Обвинителят уточни, че в Наказателния кодекс не е предвиден текст за разчленяване на труп, затова Деян ще отговаря за лично укривателство.

Християна, дъщеря на убитата брокерка: Юмер щеше да е жив, ако нямаше чадър над убийците

Християна е категорична, че ще се бори да излезе цялата истина за убийството на майка й.

“Деян, който е посочил къде е тялото на майка ми, трябва да бъде съден по същия начин, както Станимир”, каза днес дъщерята на убитата брокерка Теодора Бахлова – Християна. “Научих от социалните мрежи, че жената, с която живее, работи в Апелативния съд и се опитват да го измъкнат”, твърди момичето.

Християна заяви, че още когато е изчезнала майка й, тя и близките й са твърдели пред полицията, че Рогавски й дължи пари и е настоявала да направят обиск в имотите на семейството му, но никой не й е обърнал внимание.

“Майка ми е била в бидони в техни имоти и полицията можеше да я намери. Ако тогава го бяха арестували (Рогавски-б. ред.), Юмер щеше да е жив”, възмущава се Християна. Тя е пуснала сигнали до различни институции, че над убийците на майка й има “чадър” и смята, че все още не е излязла цялата истина.

Източник: „Труд“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.