В Ирландия искат да линчуват 53-годишния Асен, блудствал с дете

0

Българинът Асен Демирев, на 53 г., е обвинен в сексуално насилие срещу тийнейджърка в северноирландския град Балимина. Блудството се е случило на 25 август т.г., а местните искат да го линчуват. Окръжният съдия Питър Магил го пусна под гаранция от 500 паунда въпреки страховете на прокуратурата, че може да стане лошо за обвиняемия, понеже адресът му е вече известен на общността.

Демирев живее от пет години в град Балимина, окръг Белимена в Северна Ирландия. Обвиняемият е с постоянно гражданство и работа. Живее в района Клонейвън Терас, където в момента напрежението може да се среже с нож заради обвиненията срещу нашенеца. Местните искат да го линчуват за сексуалното посегателство на непълнолетно момиче, което бързо се разчу из градчето.

Демирев е арестуван и са му повдигнати обвинения от Окръжната прокуратура в Балимина за блудство с дете между 13- и 16-годишна възраст. Според обвинението нашенецът е бил съвсем наясно, че девойчето няма навършено пълнолетие, но въпреки това я е склонил към сексуална активност и се е възползвал от нея. За момента подробностите около самото блудство не се разкриват, защото разследващите продължават да изясняват някои от обстоятелствата.

Офицер от полицията в Белимина твърди, че може да свърже Демирев с престъплението. Полицайката изрази също своите притеснение относно това, че адресът на обвиняемия е известен и пускането му под гаранция, пред окръжния съдия Питър Магил.

В резултат на твърдението за сексуалното посегателство срещу непълнолетната е имало „почти публично безредие“, каза полицайката пред съда.

„В момента има високо напрежение в общността и полицията действително има специален екип в района, който да се опита да облекчи всякакви по-нататъшни инциденти“, сподели своите притеснения пред съдия Магил служителката на полицията в Балимина. Тя допълни, че където живее обвиняемият, има „смесена общност от чуждестранни граждани и местни хора“ и точно това би могло да доведе до безредици и опити за саморазправа с Демирев, пише изданието ballymenatimes.com.

Подсъдимият Демирев с помощта на преводач се яви виртуално пред съда в Балимена чрез видеовръзка от ареста в Антрим. Тогава защитникът на българина Емма Макканн каза пред съда, че не може единственото възражение срещу пускането на Демирев под гаранция да е „потенциалния риск за собствената му безопасност“. Макканн заяви, че „не е подходящо нейният клиент да бъде държан в ареста само поради опасения относно потенциалното напрежение в общността“.

Полицейското управление в Антрим, където преспа българинът

Окръжният съдия Питър Магил заяви, че е прочел изявлението на предполагаемата жертва и „твърдението е, че тя е приела това, което той е направил като подбудителство, но не отива по-далеч от това, така че при тези обстоятелства не чувствам, че мога да не позволя гаранцията на обвиняемия“. Съдия Магил каза, че освобождава подсъдимия под гаранция от 500 паунда, но при няколко условия- никакъв контакт с предполагаемата пострадала страна или потенциални свидетели и му наложи забрана за употребата на алкохол.

Съдията добави: „Страхувам се, че полицията трябва да гарантира, в съответствие със задълженията си, че законът не е нарушен и че гражданите, дори тези под гаранция, са защитени, като всички нас“.

Защитникът на Демирев Емма Макканн поиска да не се оповестява в пресата адресът на обвиняемия. В този момент представител на медиите в Северна Ирландия заяви, „че е доста ясно, че неговият адрес вече е известен на общността в Балимина“.

Съдия Магил закри заседанието с думите: „Безсмислено е да затваряте вратата на конюшнята, след като конят е избягал и бяга на свобода“, след което отхвърли искането на адвоката на Демирев.

Делото е насрочено за 23 септември в Окръжния съд в Белимина.

Българинът Асен Демирев е задържан на 25 август и е прекарал една вечер в ареста в Антрим, откъдето се включи чрез видеовръзка със съда в Белимина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.