Бум на кражбите! Обират коли на поразия по северното Черноморие

0

Бум на кражбите са регистрирани по родното Черноморие, пише Lupa.bg. Става дума за курортите на север, които привличат най-често румънски, руски и украински туристи.

Най-потърпевши от цялата ситуация са румънците, които предпочитат морето ни край Варна, тъй като хем им е близо, хем по-спокойно, а на като лудницата на юг от Бургас.

Оказа се, че румънците действат и най-безразсъдно, оставяйки в багажниците и жабките си различни ценни предмети и пари.

„Нямам обяснение защо е така, но явно си мислят, че след като нещо не се вижда, то няма да бъде откраднато. Най-чести са сигналите за изчезнали пари, но не са малко и тези, които се оплакват, че са им откраднали от автомобилите и злато“, призна полицай от Добрич.

Не са малко и пострадалите от крадци руснаци, а също така и българи, чиито коли са със софийски и великотърновски регистрации.

Най-обхожданите райони от крадците са от Шабла до Тюленово, Каварна, Кранево и паркинги в крайни кътчета – все места, на които няма засилено полицейско присъствие. С изключение на курортния комплекс Албена, но и там не са малко „ужилените“. Изпъква още един любопитен факт сред кражбите – отново се плячкосват музикалните уредби от колите, нещо, присъщо за 90-те години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.