Скандално: Трафиканти рекламират мрежа за трафик на хора към България и Европа с клипове

0

Трафиканти-каналджии рекламират канал за трафик на хора от Сирия и Ирак към България и останалата част на Европа с клипове на „успели“ мигранти в You Tube. Собственикът на канала се е записал като Абу Ал-Валид Ал-Газави, а в коментари под филмчетата валят молби за телефонния му номер и запитванията за цените, предава „Монитор“.

Профилът на Абу Ал-Валид Ал-Газави е регистриран в „тубата“ на 14 май 2020 година. Маршрутът за контрабанда от Турция до Европейския съюз е наша специалност, рекламират се в мрежата каналджиите. Оставени са два телефона за контакт – кодът на единия е от телефонната мрежа на Израел, вторият е турски.

Най-общо сценарият на филмчетата е в един и същ калъп. „Студиото“ се намира във вътрешността на голям прицеп (20-22 тона). В празното ремарке, най-често без никакъв товар комфортно се возят от няколко до десетина пътници. Пътуващите са усмихнати, щастливи, а на моменти не сдържат радостта си, когато показват, че са успели и вече са на място. Заглавията са с леки нюанси – „Влизане в България“, „Влизане в Гърция“, „Пристигане в Сърбия“, „Влизане от България в Румъния“, „Контрабанда с камион в България“. Пътуващите са и актьори, или по-скоро „актьори“ играят ролята на пътуващи.

Разказват успешната си история емоционално по време на движение на камиона, а призивите им напомнят рекламите в телешоп магазините – „Купи сега!“. Първият клип „Влизане в Гърция на 31 май 2021 година“ е от посочената в заглавието дата. Последният показва жена, която се вози полупразно ремарке и е качен в събота по обяд на 28 август.

Чува се и още един женски глас, жените споменават София. Взети са и мерки срещу COVID-19 – пътничката е с маска и раздава въздушни целувки в обектива през нея. В друг от клиповете предлагат преминаване през територията на Румъния и Унгария в рамките на едно денонощие. Някои от филмчетата се опитват да представят нещата така, сякаш видеото се излъчва в реално време и кандидатите за Европа пътуват в момента или вече са преминали заветните граници. „Току що влязохме в България.“ – гледа право в камерата младеж с черна брада и бейзболна шапка на 29 юни.

Друг кадър пък показва мъж, който явно вече е успял, и предава репортаж със щастлив край от магистрала някъде в Сърбия, до него стои дете, явно също минало безопасно контрабандно няколко граници. „Аз и момчето вече сме заедно на Запад с помощта на Абу Ал-Валид Ал-Газави.“ – казва мъжът. „Бог да те благослови Абу Али.“ – благодарят на трафиканта героите от клипчетата.

„Много добра работа!“, „Имате ли номера на контрабандиста?“, „Колко ще ни струва до Австрия?“ – това са част от коментарите под клиповете. Някои от коментиращите са видимо част от групата на каналджиите и приличат на помагачите от игрите „Тука има – тука нема“. Едни и същи хора благодарят, хвалят и рекламират като успешна дейността на Абу Ал-Валид Ал-Газави.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.