Венци Лавацата е свободен, плати 25 000 лева гаранция

0

Бургазлията Венцислав Христов-Лавацата вече е свободен, след като вчера сутринта плати наложената си от Специализирания апелативен съд гаранция от 25 хил.лева и проследяващата гривна, с която той бе под домашен арест, бе свалена, предава Флагман.бг.

Христов е обвиняем като част от ОПГ-то на Димитър Желязков-Митьо Очите. Той бе арестуван през август 2018 година и изкара близо две години и половина зад решетките, а от декември м.г. бе с наложена мярка „домашен арест“.

Лавацата многократно обжалва мярката си, но Спецсъдът му налагаше прекомерно висока парична гаранция – между 50 и 100 хил.лева. Преди няколко дни, магистратите на втора инстанция, отчетоха, че задържането му минава прекомерните срокове и все пак намалиха гаранция в разумни граници – 25 хил.лева, които вече са платени и Христов е освободен.

С определение на Специализирания наказателен съд в София е намалена и паричната гаранция на Радослав Николов-Рачо от 100 на 50 хил.лева, а последният обвиняем от групата, който бе зад решетките – Иван Найденов вече е под домашен арест.

Припомняме, че делото срещу ОПГ-то на Митьо Очите е зациклило, след като обвинителния акт бе върнат на прокуратурата.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.