Пуснаха Вазелина от затвора след доноси срещу другите пандизчии

Иван Балабанов по-известен с прякора си Вазелина отново е на свобода, след като на 13 януари тази година бе задържан с незаконен пистолет в Панагюрище и осъден по бързата процедура на осем месеца затвор.

 Балабанов трябваше да излезе от затвора чак след месец, но се оказа, че докато е бил зад решетките, работил като хигиенист и това му спестило още един месец затвор. Според информация на „Галерия“ за трудовото ангажиране на Балабанов е помогнал лично шефът на общежитието към затвора, с когото Вазелина става  близък, след като започнал да снася информация за другите лишени от свобода. Освен с него Балабанов се сприятелил с един от снабдителите на затвора Ангел Бедров, който му внесъл телефон, гащи и епилатор с батерии.

Макар да се ползвал с разположението на управата на затвора престоят на Вазелина вътре не бил съвсем лек. Иван се оплакал на приятелката си, че наяден от дървеници и на два пъти други затворници се гаврили с него, а от стреса косата му опадала.

Веднъж го залели  с кофа изпражнения на работното му място, а втория път директно го ошамарили. От  страх от по-сериозен пердах Балабанов не подал оплакване и решил, че трябва да излезе на свобода час по-скоро. По съвет на свой приближен със звучния прякор Траверса Иван е спечелил  свободата си с доноси срещу съкилийниците и подаръци за управата.

Коментарите са затворени.