Малшанс! И бивша барета стана жертва на ЧСИ мафията

0

Бившата барета Методи Бъчваров стана жертва на ЧСИ мафията, твърди той пред Lupa.bg. Той се сблъскал с нея след закупуване на апартамент и гараж.

„Купих апартамент и гараж с предварителни договори на изплащане, като към момента на сключването на сделките не съществуваха възбрани върху имотите. На определена дата превеждах пари на собственика и така, докато ги изплатих. Изведнъж се появи иск срещу бившата собственичка на тези имоти с доста съмнителни договори за дълг.

Направих искане да се спре изпълнителното дело, тъй като имаше предявени множество искания срещу ЧСИ Стефан Петров, които дела естествено държавният съд ги шиканира в негова полза. Успоредно с предявените искове пред съда, предявих иск пред Арбитражен съд. Той се произнесе в моя полза. Чрез множество процесуални измами в условията на конфликт на интереси с Първи състав на ВКС по предявена жалба от ЧСИ Стефан Петров в качеството му на процесуално нелегитимна страна по материалното право, обявиха Решение на Арбитражния съд за нищожно, след което ВКС издаде изпълнителен лист за сумата от 8 000 лева за адвокатски хонорар, такси и разноски от воденото дело. Към момента очаквам произнасяне на Арбитражния съд да потвърди решението си и обяви решението на ВКС за нищожно, тъй като ВКС на основание чл.5, ал.4 от Конституцията не може да се произнася и да обявява конвенционално решение на Арбитражен съд за нищожно поради липса на компетенция“, разказва Бъчваров.

„В същото време бях завел отделен иск пред Софийски районен съд за обявяване за окончателен предварителния договор за гаража. С Решение СРС обяви договора за окончателен и решението влезе в сила. ЧСИ Стефан Петров не задоволи исковата претенция на кредитора, която е била за 4 000 лева и прехвърля изпълнителното дело на своя колега ЧСИ Милен Бъзински.

Той въпреки предявеното пред него влязлото в сила Решение на СРС, с което се доказва, че безспорно съм собственик и не съм длъжник, продава на търг гаража за сумата приблизително 25 000 лева или с други думи на мен ми взеха апартамент, гараж и 8 000 лева въз основа на копие на фалшив договор от някаква уж госпожа, представлявана от адвокат без наличието на валидно годни юридически документи. Аз не я познавам и не знам жива ли е, болна ли е, има ли такъв човек и въпреки многократните ми искания пред съда да бъде призована в качеството й на ищец, това не се направи. Колко хора изгоряха по този начин, на колко хора се приложиха подобни шанажи и такива грабежи.

На територията на България има ли кой да направи проверка на тези „ЧСИ“ на имотното им състояние? Говори се, че са милиардери, и с такива грабежи не се и съмнявам, а колко човешки животи унищожиха? Колко хора направиха клошари, а днес президента Радев заявява по медиите, че щял да унищожи бедността. А как ще го направи? Като ни унищожи нас ограбените ли?“, пита пострадалият от ЧСИ.

По думите му, въпреки че съдът го е признал за собственик на имота, е подписал изпълнителен лист, с което дават възможност на ЧСИ-тата да действат.

„Най-странното е, че подписите на кредитора се различават с тези, представени пред нотариус и този на договора за издаване на изпълнителен лист пред СРС. Освен това знам само името му и никога дори и при водените дела не е присъствал в процесуални действия, което говори, че съм попаднал в капана на ЧСИ мафията. Тя обаче не би могла да съществува без помощта на съдия. Има документи, които са без подпис на заемодателя и които съдът е признал. Няма как да приемеш документи без подпис и да не нарушиш закона“, обръща внимание бившата барета.

Той е категоричен, че старият собственик на имота няма задължения към никого. „Ако имаше, съдът щеше да ме пита дали приемам тежестите. Такъв въпрос обаче не са ми задавали, както не присъства и в решението на СРС“, категоричен е Бъчваров.

Заради „съдействието“ на съда на Стефан Петров и Милен Бъзински апартамента и гаражът му вече са продадени. Затова той води дела. Но дали ще успее да върне собствеността си не е ясно.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.