Вендета: Бандити отмъщават на свидетели от затвора

0

Бандити отмъщават на свидетелите, които са давали показания срещу тях, от килията в затвора. Lupa.bg съобщи, че поръчките стават по телефона, около година-две след влизането в пандиза. Опцията „защитен свидетел“ не помагала, защото престъпниците винаги разбирали кой и какво е дал като показания срещу тях.

Най-честите наказания са побой, подпалване на имот или автомобил. Има и много случаи, в които свидетели са изчезнали безследно.

Най-тежките отмъщения сa за доживотните присъди. Там няма прошка. Затворниците винаги чакали да мине година-две, за да не може никой да свързва предстоящият инцидент с тях. Точно когато жертвата се успокоила и е забравила за изказванията си пред съда, идва отмъщението.

Винаги, когато разследват едно престъпление, ченгетата внимателно проучват -дали жертвата е имала взимане-даване със затворници.

Най-безжалостни са престъпните групи от типа на „Килърите“ и „Наглите“. Те имали хора отвън, които само чакали сигнал кога и какво да направят. Човек, дал показания срещу подобни ОПГ-та, не може да е спокоен до края на живота си, категорични са криминалистите.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.