Оправдават Митьо Очите след убийството на силовака му Юмер, разчленен на 18 парчета

0

Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите е най-големият печеливш от жестоката смърт, споходила силовака от криминалната му банда Юмер Мехмед. На 4 август здравенякът изчезна безследно и бе обявен за издирване, преди да бъде открит миналата седмица убит с куршум в главата, разчленен на 42 парчета и заровен в нива край бургаския квартал „Долно Езерово“.

Както „Уикенд“ писа в миналия брой, арестуван и обвинен за отвличането и последвалото убийство на Юмер Мехмед е бургаският строителен предприемач Станимир Рагевски. 55-годишният бизнесмен със сенчеста закваска остава за постоянно в тъмницата на следствения арест, а криминалистите оповестиха потресаващи подробности за смъртта на съпроцесника на Митьо Очите.
Екзекуцията на Юмер Мехмед се е състояла в апартамент в бургаския комплекс „Зорница“. Той е бил подмамен да влезе в жилището от Станимир Рагевски, след което е бил гръмнат с един куршум в тила. Трупът на Юмер е бил

разчленяван с електрически нож

в продължение на два дни, като органите му са били събирани в черни найлонови торбички, които са напъхани в пет 100-литрови чували. Накрая чувалите с останките на Мехмед са били напъхани в бидони и заровени в нерегламентираното сметище близо до езерото Вая край Долно Езерово. Криминалистите откриха нарязания на парчета труп на Юмер Мехмед на 11 август, три дни след ареста на Станимир Рагевски.
Според шефът на полицията в Бургас Калоян Калоянов, Станимир Рагевски сам е ликвидирал и нарязал на парчета Юмер Мехмед и след това е повикал готвача Деян Дичев, негов бивш служител, да му помогне с пренасянето на трупа. Близките на Юмер обаче са на мнение, че Деян Дичев също е участвал в убийството, но е предал началника си Рагевски и е разкрил местонахождението на останките на Мехмед, за да избегне обвинение като помагач.
Мотивите за убийството на силовакът от бандата на Митьо Очите засега остават неразкрити от разследващите. Според основната версия, към която се придържа обвинението,

Юмер е застрелян заради изнудване

над строителният бизнесмен Рагевски.
„Множество разпитани свидетели от близкия приятелски кръг на Юмер твърдят едно и също – че той е извършил няколко палежа над заведения в Бургас и на две катафалки на погребална агенция в Бургас, като поръчките са идвали от Станимир Рагевски. След като Юмер беше арестуван през 20018 г. и се сдоби с обвинение като подпалвач от бандата на Митьо Очите, той прекара две години в затвора. Близките му твърдят, че след като е пуснат на свобода под гаранция, Юмер е поискал от Станимир Рагевски да го обезщети финансово за прекараното време в затвора…“, споделя криминалист, ангажиран в разплитането на кървавия ребус.
Ако тази версия като мотив за убийството бъде възприета от прокуратурата и попадне в обвинителния акт, то процесът срещу Митьо Очите и бандата му, който се точи от три години в Специализирания съд, почти сигурно ще завърши с оправдателна присъда за Морския Ал Капоне.
„Сред малкото събрани доказателства и улики за криминалните престъпления на групата на Димитър Желязков са палежите в Бургас, извършвани от Юмер Мехмед. Той е подсъдим за опожаряването на 2 катафалки на погребалната агенция „Авона“, като според Спецпрокуратурата

палежите са поръчани от Митьо Очите

чрез посредничеството на бургаския му „консилиери“ Радослав Николов – Рачо. Преди да се стигне до опожаряването на катафалките, Рачо предупредил собственичката на погребалната агенция Румяна Черкезова, че трябва да плаща по 150 лева „такса спокойствие“ за всяка траурна церемония, извършена от агенцията й. На сметката на Юмер се води и опожаряването на бистро „Селена“ на плажа в Бургас, което изгоря преди няколко години.


След жестокото убийство на Юмер Мехмед и заличаването му като обвиняем по делото на Митьо Очите, извършените от него палежи ще си останат с неизвестен поръчител. Подготвяното обвинение към арестувания Станимир Рагевски, че е убил Юмер, за да не бъде предаден от него за поръчителството на палежи, пък на практика ще оневини Митьо Очите по аферата с изгорелите катафалки.


Източник на „Уикенд“ от бургаския ъндърграунд твърди, че в дните след изчезването на Юмер, негови приятели, трайни обитатели на морския престъпен хабитат, са били привиквани от свързани с Димитър Желязков крими авторитети, за да твърдят пред разследващите, че ликвидирания Мехмед е извършвал палежите в Бургас по заръка на Станимир Рагевски.


Другата, много по-зловеща версия за убийството на Юмер Мехмед е, че той е гръмнат в главата и насечен на парчета, защото е рекетирал Рагевки по казуса с безследно изчезналата от миналата есен бургаска брокерка Теодора Бахлова. Според усилената мълва, носещата се по морето,

Юмер лично е убил брокерката по заповед на Рагевски.

47-годишната Теодора, дългогодишна съдружничка на строителния бос, изчезна безследно на 28 октомври м.г., след като е посетена в дома си от ортака си. Часове след срещата им Теодора си хваща такси и слиза в квартал „Славейков“, след което следите й се губят. Съмненията на дъщерята на Теодора Бахлова са, че Станимир Рагевски й урежда мнима среща с клиент за имот, но вместо сделка брокерката подписва смъртната си присъда. След изчезването на Теодора, нейният ортак Станимир Рагевски слага ръка върху апепитни имоти в центъра на Бургас.
В деня, в който Бахлова изчезва, Юмер Мехмед също е в Бургас, макар и поставен под домашен арест. Презумцията, че той е спазвал мярката си обаче е разклатена, тъй като не е бил следен с електронна гривна. Според няколко независими един от друг източници на „Уикенд“, точно Юмер Мехмед е застрелял брокерката, но поръчителят на екзекуцията й Рагевски не му платил цялата сума за мократа поръчка.


„Юмер имаше строителна бригада, която ремонтираше имоти на Станимир Рагевски. Той е изпълнявал негови мокри поръчки, а накрая се прости с живота си от алчност. Не ме е жал за него, беше лош човек, замесен в десетки престъпления“, категоричен е познат на 28-годишния покойник.
Малко вероятно е обаче арестувания за убийството на Юмер строителен бос да се сдобие и с обвинение за отвличането и екзекуцията на брокерката Теодора Бахлова. Тя все още се води безследно изчезнала, а Рагевски едва ли някога ще си признае, че е замесен в смъртта й. Другият заподозрян – Юмер Мехмед, завинаги замълча.

Юмер търгувал с дрога и изнасилвал мъже

Застигнатият от ужасяваща смърт Юмер Мехмед имаше славата на безскрупулен злодей в Бургас. Широкоплещия здравеняк е бил арестуван за търговия с наркотици още преди десетилетие, а според наши източници от ъндъграунда, той е отговарял за наркотеритории в бургаски квартали като част от организацията на Митьо Очите.
„Юмер беше част от бандата около Карчо и Малкия Киряз, която продаваше дрога под шапката на Димитър Желязков. За Мехмед се носеше страховития слух, че изнасилва конкурентни дилъри на дрога, дръзнали да пласират стоката си в „Зорница“ и „Славейков“. Той имаше вземане-даване по линия на дрогата и с Георги Илиев, който стана таен свидетел срещу Митьо Очите“, разкрива наш информатор.


Според думите му, Юмер е участвал в множество наказателни акции и мокри поръчки, но повечето му крими прояви останали неразкрити от полицията. Любопитна подробност от миналото на покойния Мехмед е, че той беше арестуван през лятото на 2018 г. в Слънчев бряг не при спецоперация на МВР, а след… граждански арест. Според официалната версия, Юмер е бил на вечеря в изискан морски ресторант в курорта, когато клиенти на съседна маса го разпознали като един от издирваните хора на Митьо Очите и го задържали, докато дойдат полицаите.


„Юмер действително беше арестуван след гражданско задържане, но то не беше от случайни хора, а от охранители на известен сенчест бос с бизнес интереси в Слънчев бряг“, спомня си източникът ни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.