Гей връзка в кражбата на 700 бона от дома на дупничанина Аполон

0

Дупнишкият бизнесмен Ивайло Павлов – Аполон, от чийто апартамент дръзки апаши задигнаха крупната сума от над 700 000 лева през уикенда, e станал жертва не на случайни престъпници, а на свои интимно близки приятели. Това е основната версия, по която работят криминалистите.

Според думите на разследващите обира ченгета, крадците, нахлули в жилището на модния бос от Дупница, най-вероятно са разполагали с ключ дубликат, а не са проникнали в жилището му с помощта на шперц или с взлом. Това обяснява и защо алармата не се е задействала.


Дръзкият обир за над 700 хиляди лева бе извършен в събота следобед, докато собственикът на верига магазини за мъжко облекло и парфюмерия е бил на почивка в Гърция. Ивайло Павлов е бил информиран от полицията за обира и часове по-късно се е прибрал по спешност в Дупница.


Криминалистите са убедени, че кражбата над дома на Аполон е организирана от негов близък човек, а слуховете в Дупница гласят, че зад обира стои млад мъж от друг град, за когото се мълвяло, че поддържал интимна връзка с ограбения баровец. Вече има конкретни подозрения за човека, извършил удара, но ченгетата са скептични, че ще успеят да го „заковат”.


„Каква е сексуалността на Ивайло Павлов си е негова работа, но всички сме убедени, че обирът е организиран от някой от неговите съмнителни приятели, с които се срещаше през последните 2-3 години“, подмятат съседи на ограбения Аполон. В последната година покрай него се навъртал мускулест перничанин.
При разпитите си в полицията Ивайло Павлов не дал адекватно обяснение откъде разполага с толкова много пари. Казал, че не били негови, оставили му ги на отговорно пазене. Не бил много убедителен и при отговорите на въпросите кои хора от близкото му обкръжение са посещавали апартамента му през последната година и кой от тях може да разполага с ключ – дубликат. Пред разследващите полицаи Аполон предположил, че някой е задигнал ключовете му и се е възползвал от отсъствието му, за да открадне голямата сума пари.


Охранителната СОТ система в дома на Ивайло Павлов може и да е била заглушена с тапа, но има вариант и проникналия в жилището да е знаел паролата за деактивиране на алармата, допускат криминалистите. СОТ-ът се е задействал едва след като неизвестните крадци са напуснали апартамента с плячка от над 700 000 лева в различни валути.


Ивайло Павлов – Аполон е сред най-одумваните бизнесмени в Дупница заради разкрепостеното си поведение. Той от години се занимава с продажба на модни дрехи и аксесоари, като наследява бизнеса си от своята майка, която още в зората на демокрацията държеше щанд за дрехи в Градския универсален магазин в Дупница. Впоследствие Ивайло Павлов отвори своя моден магазин, наречен „Аполон“ в Дупница, където продаваше ментета на италиански и френски модни марки. През последните години Аполон отвори и интернет магазин за онлайн търговия с дрехи и с парфюми. Именно тогава и прави същински взрив в продажбите. Месечните му обороти скачат до над 150 000 лева, печалбите също са доста апетитни, тъй като предприемача продава отявлени ментета. Купува стоката за жълти стотинки от Китай и Турция, пришива й етикети на световноизвестни марки – „Луи Вютон”, „Филип Плейн”, „Живанши”, „Бърбъри” и др., и я продава с висока печалба.


През януари 2020 г. Ивайло Павлов – Аполон беше задържан при акция на ГДБОП за продажба на маркови стоки менте. Тогава бяха иззети и конфискувани дрехи и аксесоари за десетки хиляди левове от склад, намиращ се до магазина му, в който е продавана стока на едро. В склада бяха открити етикети и опаковки на всички известни марки. Въпреки полицейската акция, модните магазини на Аполон не хлопнаха кепенци. Търговията с фалшиви стоки не е секвала и до сега, но в града е публична тайна, че Аполон вече си е научил урока и си плаща където е необходимо, за да не го закачат.


Крупният обир за над 700 000 лв. от апартамента на Аполон удивително напомня на обира на дупничанката Моника Валериева от лятото на 2019 г. Тогава в жилището на обвиняваната във ВИП проституция моделка в София също бе проникнато с подправен ключ, а апашите си тръгнаха с плячка от над 400 000 лева. Тогава мнозина призоваха НАП да направи данъчна ревизия на Моника Валериева, за да се установи откъде тя разполага с внушителни финансови средства. Ревизия на Моника Валериева, която е полицейска дъщеря, не бе назначена, не бяха открити и извършителите на обира. Самата тя заяви, че знае кой е направил „удара”, но няма никакви доказателства за това.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.