Убиецът на Юмер избра ареста пред свободата, страх го е от отмъщение

0

Бургаският предприемач Станимир Рагевски, обвинен в убийството на 28-годишния Юмер Мехмед от разбитата банда на Митьо Очите, остава в ареста по свое желание.

От прокуратурата съобщиха преди минути, че Рагевски се е отказал да обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража“ пред Бургаския апелативен съд.

Решението му вероятно има връзка с протеста на група яки момчета – приятели на убития Юмер, в Окръжния съд миналата седмица, когато се гледа делото за мярката на Рагевски. Те настояваха за сраведливост, а двама-трима от тях  ритаха по автомобила на Съдебна охрана, докато вътре в бе Рагевски.

Според обвинението, предявено на бизнесмена, той е убил Юмер, застрелвайки го в тила. Като мотив се посочват неуредени финансови отношения. След като е застрелян, 28-годишният мъж е бил нарязан на части, а те били разпределени в торби. Главата с проектила в черепа била в отделена торба. Малките торби с човешките останки били натъпкани в чували, а те в пластмасови бидони. Така разчлененото тяло е било изнесено от лобното място – апартамент на Рагевски в к-с „Зорница“ и изхвърлено на нерегламентирано сметище край езерото Вая.

Засега няма втори обвиняем за зверството. Юмер Мехмед изчезна на 4 август, а на 7 -ми бе арестуван Рагевски. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.