Зловещо! Жива жена беше обявена за мъртва в Пловдив

0

Абсурдна ситуация се е разиграла в пловдивска болница. Жива жена е била обявена за починала. NOVA получила сигнала за случая от нейния племенник. От ръководството на болницата потвърдиха за грешката и я обясниха с лекарска небрежност. 80-годишната Еленка Иванова е приета в пловдивската болница „Свети Георги” миналия уикенд. Жената имала симптоми на COVID-19, разказва племенникът ѝ.

„Там ѝ направиха бърз тест и установиха, че е положителен. Беше със затруднено дишане и ниска сатурация”, разказва Георги Георгиев. Два дни по-късно, от болницата съобщават на Георги, че леля му е починала.

„Не помня името на лекаря, който ми се представи и каза, че моята близка е починала и трябва да отида до болницата, за да получа личните ѝ вещи и за освобождаването и за аутопсия”, добавя Георги.

Той взима вещите и започва да урежда погребението. Съобщава на близките на Еленка, че е починала.

„На около 10 човека съобщих. Започнах да търся нейния телефон, за да открия номерата на другите. В багажа не можах да го открия и реших да го прозвъня, за да не ровя. На второто позвъняване, леля ми отговори, при което останах потресен и в първия момент помислих, че съм объркал номера и някой друг ми вдига”, разказва Георги.

„Тя отсреща вика, „ало, ало, Жоре, кажи леля“. Аз тогава само я слушах, не можех нищо да кажа. И успях да я попитам как е.“

За да е сигурен, че чува гласа на леля си, моли и други хора да ѝ се обадят. Разгневен, мъжът иска обяснение от лекарите. „Ами станала е грешка, но важното е, че бабата е жива. Това бяха думите на медицинската сестра”, казва Георги.

Подава сигнал в полицията. Оттам разбира защо леля му е била обявена за починала: „Имало починала пациентка с това име, но не е леля ми. Явно са се дублирали, предполагам първите имена”.

От болницата потвърдиха, че объркването е станало заради дублирането на имената на две от пациентките. Същият ден е починала жена на име Еленка, но с друго презиме и фамилия. Дежурният лекар взел грешната документация. Вече му е потърсена дисциплинарна отговорност.

От лечебното заведение обаче уточняват, че племенникът на Еленка се е държал агресивно и е ударил шамар на лекар.

Източник: „Нова телевизия“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.