Любовна връзка или спор за пари зад атентата срещу Цончо Ненов?

0

 Полицията работи по три версии за неуспешния атентат срещу Цончо Ненов от Горна Оряховица, пише „Галерия“ две седмици след стрелбата по един от свидетелите срещу групата на Килърите.

 Първата е спор за пари с опасни арменци, които са били негови партньори в лихварския бизнес.

Втората е свързана с делото Килърите и отказа на Ненов да даде нови показания, с които процесът да бъде възобновен.

Третата версия е на битова основа- любовна връзка на Цончо с красива, но обвързана с друг мъж жена.

Неизвестният стрелец се опита да убие 44-годишния Цончо Ненов на 4 август сутринта, докато шофира колата си в Горна Оряховица на път към възрастния му баща. Пред къщата забелязал маскиран мъж в храстите. Ненов не спрял и дал газ. Неизвестният напуснал скривалището си и стрелял два пъти след колата. Цончо Ненов и спътникът му останаха невредими.

Мишената на атентата не е случайна. Ненов е дългогодишен служител на великотърновския бизнесмен Георги Вълев, който е един от осъдените на доживотен затвор по делото Килърите, заедно с шампиона по сумо Петър Стоянов – Вожда и Васил Костов – Васко Кеца.

 Те бяха признати за виновни, че са съответно поръчител и  организатор на  убийството на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев през 2009 година.

Все още витае мистерия около това дали сочените за физически извършители, чиито трупове бяха намерени през 2011 година, са истинските убийци на двамата. По делото показания се давали много хора, един от тях е Цончо Ненов. Според него Георги Вълев му е поръчал побой, палежи и убийство, включително на разстреляния адвокат Петър Лупов. В Търново още има съмнения, че Цончо Ненов е изпълнил поръчката, а след това като защитен свидетел срещу поръчителите се е измъкнал от наказателна отговорност.

Аматьорското изпълнение на провалената мокра поръчка наклонила  везните на разследването към по-битови мотиви, твърдят запознати със случая.

Цончо Ненов бил питан в полицията за личния му живот и дали има конфликти заради любовна връзка. Ненов отхвърля такава версия. Криминалистите са убедени, че той крие от тях информация за това кой и защо е искал да го убие, или поне да го сплаши.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.