Облекчената присъда на убиеца на Кристин е смъртна присъда за още изнасилени и погубени деца!

0

Облекчената присъда на убиеца на Кристин е смъртна присъда за още изнасилени и погубени от психопати деца! Това е поредното национално предателство на българския съд! След предсрочното пускане на Джок Полфрийман, ВКС отново се изгаври с децата на България.

С тази позиция излиза ВМРО – Българско национално движение във връзка с разпространената преди минути новина, че Върховният касационен съд е „смекчил“ присъдата на човека, изнасилил и убил по особено жесток начин 7-годишната Кристин от Сотиря.

С Решение № 62/09.08.2021 г. по наказателно дело № 25/2021 г., ІІ н.о. Върховният касационен съд (ВКС) измени решение № 117 от 14.09.2020 г. по ВНОХД № 134/20 г. на Бургаския апелативен съд, като замени наказанието „доживотен затвор без замяна“, определено на Мартин Трифонов, с „доживотен затвор“, това е видно от сайта на ВКС.

Припомняме Ви, че лицето Мартин Трифонов на 15 август 2019 г., отвлече, гаври се, изнасили и уби по безскрупулен начин едно 7-годишно дете в сливенското село Сотиря. Тогава ние от ВМРО за пореден път припомнихме, че години наред повдигахме темата за промени в НПК, касаещи подобни зверства. А именно – премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления. Също така поставихме отново на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения. И се преборихме поне първото (промените в НПК) да бъде прието в парламента.

Но второто продължава да не стои на дневен ред, защото според определени либерални разбирания е „нехуманно“ един лишен от разум индивид да бъде кастриран, за да бъде прекратен извратеният му нагон.

Е, към днешна дата ние от ВМРО се обръщаме към българското общество и питаме  – а хуманно ли е един брутален изнасилвач, насилник и убиец на 21 години, да бъде реабилитиран от българския съд, да има правна възможност да напусне затвора предсрочно и да отиде и да се изгаври с още едно, две, три … български деца?

Даже няма и да изброяваме примерите, които десетки пъти сме давали при подобни правни абсурди.

НЕДОПУСТИМО Е!

Именно защото е млад, именно защото след 20-30 години ще е още потентен и още ще има нагона да изнасилва и убива.

Какво не е наред с правната ни система, та в рамките на две години ставаме свидетели на поредното национално предателство от страна на висши магистрати? Национално предателство спрямо децата на България. Няма друго определение за това решение!

Джок Полфрийман – доказан убиец на българско момче, рецидивист с агресивни прояви в затвора, беше освободен предсрочно и днес е някъде по света на свобода. Свободен да убива отново.

До кога ще търпим тази пълзяща либерализация на съдебната ни система? Взаимовръзките между висши магистрати и БХК, които алармено светят от години? Това за Вас в 46-ото НС не е ли проблем?

Говорите за връзките на Сорос и Прокопиев в определени медии, но не виждате ли октопода в съдебната ни система?

И ето това, което четем в мотивите на ВКС по случая с Кристин, не Ви ли тревожи:

Върховните съдии приемат, че касационната жалба е основателна за явна несправедливост на наложеното наказание. Въззивният съд е определил вида на санкцията след попълване на доказателствения материал с достатъчно данни за деянието и дееца, но съвкупната им преценка не дава основание за извод, че наложеното на Трифонов най-строго и изключително наказание е адекватно.

Правилно е констатирана особена тежест на престъпното посегателство. Негов обект са широк кръг обществени отношения от първостепенна значимост. Утежняващите признаци са многобройни, а обстоятелствата, които ги обуславят превишават качествено обичайните в съдебната практика. Възрастта на жертвата е значително по-ниска от изискуемата за съставомерност на деянията.

Насилието и бруталността са самоцелни, напълно излишни за сломяване на съпротивата на 7-годишно дете. С различни средства и по различен начин са увредени всички части на тялото и вътрешни органи. Страданията на жертвата са били извънредни и продължителни до изпадането ѝ в безсъзнателно състояние. Негативна оценка следва да получи и личността на дееца.

Мартин Трифонов е осъждан двукратно в миналото, въпреки младата си възраст. Извършил е престъпления насочени към половата неприкосновеност и собствеността на гражданите, престъпната му деятелност ескалира. Фактът, че е изтърпял ефективно наказание лишаване от свобода и само година по-късно е осъществил инкриминираните деяния означава, че не е преодолял липсата на задръжки, не е изградил морални ценности, продължава да не зачита установените норми на поведение.

Многобройните и драстични отегчаващи обстоятелства, както и рискът от рецидив обуславят извод, че подсъдимият следва да бъде постоянно изолиран от обществото чрез налагане на наказание доживотен затвор.

Липсват обаче предпоставките за определяне на изключителната санкция „доживотен затвор без замяна“.

Това са цитати от решението на ВКС. Правен факт е, че законодателят е предвидил  най-тежкото наказание за подобен род престъпление в чл. 116, ал.1, т.4,т.6, вр. чл. 116 в НК, именно „доживотен затвор без отмяна“.

Каква е мотивацията на тричленния състав на ВАС, който може да видите в линка по-горе, да вземе това скандално решение е въпрос с много неизвестни.

И тук е мястото да попитаме видни фигури в юридическите среди на България, като адвокат Хаджигенов, Мая Манолова, Атанас Атанасов, Татяна Дончева и не на последно място председателят на Народното събрание Ива Митева, която направи извънредно заседание за полицейското насилие, какво мислят по темата.

Питаме кога ще направят заседание за битовата циганска престъпност, която отнема живота на невинни, включително и на деца?

За „суверена“ питаме.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.