Скандално: Задигнаха крупна сума от топ търговец в Дупница с подправен ключ

0

Голяма сума пари е открадната от дома на известен дупнишки бизнесмен, съобщава Struma.com. От пресцентъра на МВР потвърдиха информацията.

„В събота следобед е заявена кражба на голяма сума пари от собственик на апартамент в Дупница. При последвалите действия, криминалистите са установили, че проникването е станало с подбран или подправен ключ.

Обирът се е случил във време, докато семейството отсъства от града. Размерът на откраднатото се уточнява, тъй като парите са били в различни валути”, съобщи говорителят на ОД на МВР Катя Табачка. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

По информация на местния вестник „Вяра” кражбата е от апартамента на Ивайло Павлов, собственик на един от най-големите магазини за мъжки облекла в Дупница- „Аполон”. Според запознати става въпрос за приблизително 750 000 лв.

Ивайло Павлов е един от най-утвърдените търговци в Дупница. Семейният им бизнес започна в зората на демокрацията с продажба на облекла в Градския универсален магазин, където неговата майка имаше щанд.

След време Павлов направи собствен магазин, който бе профилиран в продажбата на маркови мъжки дрехи и обувки. Фирмата реализира продажби на маркови дрехи, чанти и обувки и онлайн. Аполон е сред най-предпочитаните магазини от младежи и тийнейджъри от региона, тъй като предлага нови и модерни облекла, които са в крак със световните модни тенденции.

Дупничани недоумяват защо Павлов е държал такава голяма сума пари в апартамента си. „Ако наистина размера на откраднатото е над половин милион, то да държиш такива пари извън банката е немислимо на днешно време. За съжаление, лошото няма почивен ден”, коментират в града.

Апашите са действали професионално, тъй като няма разбиване. Местните хора подозират, че някой е имал предварителна информация за отсъствието на семейството от дома и така крадците са проникнали необезпокоявано в апартамента.

Източник: Lupa.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.