Кримитипове се размазаха със самолет край Мирково

0

Двама криминално проявени мъже се разбиха с малък самолет в района на село Мирково, община Пирдоп. Инцидентът е станал около 20 часа в събота, след като аеропланът им се е оплел в жиците на далекопровод.

Пострадалите са хоспитализирани в софийската Окръжна болница „Света Анна“ и в спешния център „Пирогов“.

Друг загина, след като заедно с негов авер с АТВ тръгнал към мястото на инцидента, но катастрофирал след гонка с полицията.

В критично тежко състояние е единият от пътували със самолета. Той е със съчетана травма и е опериран по спешност. Другият има тежки наранявания на гръдния кош, гръбнака и главата.

Падналият самолет е без регистрация, а пътуващите с него мъже са криминално проявени, единият е лежал в затвор в Гърция, а другият е съден за наркотици.

Нa мяcтoтo нa прoизшecтвиeтo e изпрaтeн един прoтивoпoжaрeн aвтoмoбил c 4 пoжaрникaри oт регионална служба „Противопожарна служба и защита на населението“ – Пирдoп. Eкипът e cъдeйcтвaл зa прeнacянeтo и кaчвaнeтo нa пocтрaдaлитe в приcтигнaлa нa мяcтo линeйкa. Вcлeдcтвиe нa кaтacтрoфaтa нe e възникнaл пoжaр и гacитeлни дeйcтвия нe ca прeдприeмaни, казаха от пожарната.

Летателният апарат паднал, след като се оплел в жици на далекопровод, вероятно са летели на ниска височина. Самолетът е размазан и ще е необходимо повече време на разследващите, за да установят всички причини за инцидента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.