Имотна афера с убита брокерка стои зад изчезването и убийството на Юмер, подпалвач №1 на Митьо Очите

0Спор за апетитен имот в центъра на Бургас и безследно изчезнала и навярно ликвидирана брокерка на недвижимо имущество стоят в дъното на мистериозното изпаряване на Юмер Мехмед, силовак и изпълнител на мокри поръчки в крими организацията на Димитър Желязков – Митьо Очите. 28-годишния Юмер изчезна безследно миналата сряда след среща с бургаския бизнесмен Станимир Рагевски, който се оказа замесен и в друг подобен казус от миналата есен, когато брокерката на недвижими имоти в Бургас Теодора Бахлова буквално се изпари. Жената и до ден днешен е в неизвестност, а съмненията на криминалистите са, че тя и Юмер Мехмед са станали жертви на бизнесмена Рагевски.


55-годишния предприемач Рагевски беше арестуван в началото на седмицата при акция на Криминална полиция, а късно вечерта в сряда срещу него бяха повдигнати обвинения. Твърде възможно е обаче той да се измъкне сух от аферата по подобие на дупнишкия бандит Васил Капланов – Каплата, отвлякъл и вероятно убил миналото лято Янек Миланов.


Юмер Мехмед, съпроцесник на морския мафиот Митьо Очите, изчезва на 4 август в ранния следобед, след като си урежда среща по телефона със Станимир Рагевски. През последните няколко месеца от живота си, Юмер, който е с повдигнати обвинения за

серия от умишлени палежи в Бургас

по заповед на Митьо Очите, но е пуснат под гаранция на свобода, работи като строителен работник в Бургас – заедно с приятеля си Николай управляват строителна бригада, ремонтираща сгради и жилища.
В края на месец май т.г. Юмер и ортакът му са наети от строителния предприемач Станимир Рагевски, собственик на десетки апетитни парцели в центъра на Бургас, да ремонтират мазето на сграда на ул. „Константин Фотинов“ №37. Теренът под въпросната сграда е купен през далечната 2008 г. от брокерката Теодора Бахлова в съдружие с Рагевски и бизнеспартньорът му Ангел Костадинов. Впоследствие тримата вдигат 3-етажна сграда върху парцела, а Рагевски инвестира и в още няколко имота в центъра на Бургас, осигурени му с помощта на брокерката Бахлова.
Теодора Бахлова изчезва безследно на 28 октомври м.г., а възрастната й майка, както и нейната дъщеря Христиана твърдят, че следите й се губят след среща със Станимир Рагевски. Според думите им, в същия ден Станимир я посетил в дома й, а малко по-късно тя излязла с такси от апартамента си, за да не се прибере никога повече. Теодора Бахлова и до ден днешен е в неизвестност, а близките й подозират, че тя е подмамена за среща и впоследствие ликвидирана от съдружника си Станимир.
Въпреки че

брокерката е неоткриваема от 10 месеца,

досъдебно производство така и не бе образувано, тъй като криминалистите не успяха да съберат доказателства, с които да продължат издирването й и да се насочат към уличен във връзка с отвличането и убийството й. Сред версиите за изчезването на Теодора бе и тази, че брокерката може да се е самоубила, тъй като срещу нея са се водили дела от банкови институции и кредитори за невърнати навреме заеми. След изчезването й Станимир Рагевски слага ръка върху сградата на ул. „Константин Фотинов“ №37, която отдава под наем като апепитна търговска площ.


Дни преди Юмер Мехмед да изчезне безследно, той споделя със своя съдружник Николай, както и с приятелката си Габриела, че очаква обаждане и предстояща важна среща със Станимир Рагевски, която може да му оправи финансовото положение. Силовакът на Митьо Очите провежда телефонен разговор с неизвестен засега мъж на 4 август около 15 часа, а час по-късно излиза на паркинга зад сграда на ул. „Иван Богоров“ №42 и оттогава следите му се губят. Според данни от полицейското разследване, охранителна камера в района е заснела Юмер да се качва в автомобил, шофиран от Станимир Рагевски.
Какво точно се е случило с Юмер Мехмед, засега остава загадка. Според криминалисти, ангажирани със случая, подсъдимия за серия палежи силовак на Митьо Очите може да е бил

съпричастен към изчезването на брокерката

Теодора Бахлова, или пък да е имал информация за това какво се е случило с 47-годишната дама и това да е коствало живота му.
„В дните около изчезването на Теодора миналата есен Юмер беше под домашен арест в Бургас и е много възможно да е участвал в похищението и ликвидирането й, или пък да е бил наясно кой стои зад отвличането и предполагаемото й убийство“, коментират запознати с разследването. Според думите им, Юмер е рекетирал бизнесмена Рагевски за пари срещу мълчанието си, но вместо да получи възнаграждение, е бил ликвидиран.
Друга версия, която се разследва от криминалистите е, че Юмер Мехмед е подложен от Станимир Рагевски на свои врагове. Сред заподозрените като евентуални похитители и екзекутори на силовака на Митьо Очите са известен охранителен бос, както и хора от структурата на самия Димитър Желязков.
„Публична тайна в Бургас е, че Станимир Рагевски

оперира с пари на Янко Гюров – Поморийския,

който дълги години беше дясна ръка на Димитър Желязков и негов ковчежник. А Юмер Мехмед още преди година беше нарочен за предателят в групата на Митьо Очите. Все пак той бе сред първите от бандата му, които бяха пуснати на свобода“, твърди източник на „Уикенд“ от морския ъндърграунд.
Твърде спорно е обаче дали Митьо Очите би поръчал убийство на свой съпроцесник само седмица, след като е пуснат на свобода. След като изкара близо 3 години в тъмницата, Димитър Желязков бе пуснат под домашен арест в края на месец юли заедно с всички членове от бандата си.
„Правят ми постановка, за да ме върнат обратно в килията!“, били първите думи на Митьо Очите, когато научил за изчезването на Юмер Мехмед. Несебърският Ал Капоне обаче и други пъти е правил необмислени ходове, а и е много вероятно не лично той да е дал заповедта за „скриването“ на Мехмед.
„Митьо не се познава лично с Юмер. Турчиинът беше наеман за мокри поръчки от Калоян Колев и Радослав Николов – Рачо. Възлагаха му задачи да опожарява катафалки на погребални агенции в Бургас, които не си плащат такса „спокойствие“ и да пребива длъжници. Юмер се занимаваше и с търговия с наркотици, пласираше кокаин и пико заедно с бургазлията Георги Илиев, който официално беше

обявен за доносник от Митьо Очите

още преди година и то в съдебна зала“, припомнят наблюдатели на процеса срещу Морския Ал Капоне.
В ъндъграунда упорито се мълви, че преди година Юмер е бил подлаган на изтезания и сексуални гаври в килията от други членове в крими организацията на Митьо Очите. Гангстерите обвинявали Юмер, че от него е дошла издънката, тъй като вербуван от него за подпалвач на катафалка е направил самопризнания. Става въпрос за Карен Овасян, който п

рез 2018 г. оповести, че е прибирал по 200 лева, за да пали коли, а парите му плащал Юмер Мехмед.
„Турчинът Юмер е трябвало сам да извършва палежите, но е наемал хора срещу дребни суми да му вършат работата и оттам стана разплитането на серия от палежи. Сега, когато Юмер Мехмед е в неизвестност, става изключително трудно за прокуратурата да свърже Митьо Очите с поръчковите палежи.

След редакционното приключване на новия брой на „Уикенд“, стана ясно, че изчезналият Юмер Мехмед е открит убит с куршум в главата, разчленен и заровен в нива край квартал Долно Езерово.  Потресаващата новина обиколи Бургас вчера. Криминалисти и прокурори разследват жестоката разправа.За 26 годишния мъж се знае, че екзекуцията му е станала в блок в комплекс „Зорница“. Там, в апартамент, собственост на бизнесмена Станимир Рагевски, Юмер е бил застрелян в гръб, с един куршум в главата, а после тялото му било разчленено с електрически нож в банята и натъпкано в пет чувала.

Разследва се дали изчезването на Юмер има връзка и с похищението на брокерката Теодора Бахлова, от която няма следа от миналия октомври.

„Ще се разследва връзка на обвиняемия с изчезването на Бахлова“, потвърди окръжният прокурор Георги Чинев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.