Иван Универсалния се предлага за защитен свидетел

0

Иван Танев – Универсалния се готви да и се прибира у нас като защитен свидетел по няколко дела, пише „Галерия“.

 Универсалния се издирва от Интерпол от края на 2012 година. Тогава ГДБОП арестува банда за данъчни измами, която той и Мила Георгиева са ръководели. Нежната половинка беше задържана на летището в Белград на път за Дубай. Където вече беше стигнал  Универсалния. Според запознати той е бил предупреден за предстоящия удар и се спасил.

Обвиниха го задочно за кражба на 50 милиона ДДС от схеми за внос на различни стоки у нас, но така и не се изправи пред съда за разлика от Мила Георгиева.

Аферистът, който завлече десетки бизнесмени и банки с милиони, ще се появи изненадващо в проверка на  Националната полиция, която трябва да изясни дали бившият премиер Бойко Борисов е заплашил бизнесмен, че близките му може да не разберат, че ядат месото му. Изведнъж в полицията се получи имейл от Иван Георгиев Танев който твърди в  електронно писмо, че е чувал за подобна заплаха. Въпреки че е издирван от Интерпол девет години, разследващите му дават вяра и го приобщават към материалите по проверката.

Иван Танев и Бойко Борисов не се познават, показва проверка на Галерия. Информацията, която е пратил по интернет е преценена като слабо достоверна. Всъщност универсалния, който е син на земеделския министър от кабинета Беров – Георги Танев неведнъж е предлагал  съдействие и информация на прокуратурата и МВР за да се измъкне от обвиненията срещу него. През цялото време Таневи живее в Дубай, но не го екстрадират там.  Освен за проверката за Бойко Борисов Универсалния е пускал имейли и по други дела, за да предлага помощта си, но засега му е отказвано.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.