Ново 20: Наркобосове само били чували, че арестуван шеф от ГДБОП взимал пари

0

 Арестуваният шеф на ГДБОП през 2019 година- Кирил Ванков, може да се окаже невинен по обвинението срещу него че, е пазел наркомафията пише „Галерия“, позовавайки се на запознати с делото срещу него и началника на отдел „Наркотици“ Цветан Панков.

Свидетели срещу Ванков са няколко души от подземния свят, които са лидери и лейтенанти в една от най-могъщите групировки за продажба на дрога разбиване у нас, която има 44 души. Това са Веселин Христов – Паяка, Росен Кръстев – Стъкларя и  Златомир Запрянов.

Тяхната банда е действала от 2014 до 2019 година, когато е разбита, а в основата на разработката са Цветан Панков и Кирил Ванков. Бандитите успяха да избягат, но бяха арестувани.

След години трябваше да дадат показания, че са плащали на полицаите от ГДБОП за чадър. Един  от тях Цветан Панков беше арестуван от вътрешна сигурност с белязани пари, които му дал Росен Стъкларя.

Две години след операцията, делото срещу Панков и Ванков влезе в съда, който го върна в прокуратурата.  В разпитите на наркобосовете Паяка , Стъкларя и Златомир Запрянов никъде нямало техни думи, че лично са давали пари на Панков и Ванков, за да ги предупреждават за акции.

 Като свидетели твърдят, че давали пари на третия подсъдим по делото Десислав Такев, който е съгражданин и приятел на Цветан Панков. Чували, че тези пари се делят между офицерите в ГДБОП, които бяха арестувани по техни показания. Така става ясно че срещу Кирил Ванков няма преки доказателства за вината му, не е хванат с пари, никой не го е виждал да взема, а фактите говорят, че в основата е разбиването на бандата на Ланеца и Паяка, които го натопиха по-късно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.