Сгащиха топ джебчийката Ася, която обира само лекари

0

Топ джебчийка ударно обира лекари и медицински сестри в цяла България. 59-годишната Ася Ф., която всички полицаи познават вече до болка и наричат с прякора Докторката, вършее само в болници. Джебчийката е арестувана преди две седмици при поредния удар в лечебница в Бургас, пише вестник „Телеграф“, позовавайки се на собствени източници в МВР.

Криминалисти пък допълниха, че един от най-големите удари на Ася Докторката е в София, където от дамска чанта на лекарка, е успяла да задигне пари кеш и бижута, на обща стойност около 20 000 лв.

Дегизиране

„Ася е от поне 20 години в занаята. Тя е изключително ловка джебчийка. Характерното е, че обира само лекари и медицински персонал. Не пипа нищо на пациенти, цели се само в докторите“, споделиха разследващи, които са ловили крадлата и са работили по нейни случаи.

Тя набелязвала дадена болница и влизала съвсем спокойно вътре. Дегизирала се с престилка, с чисти и спретнати дрехи, бързо се ориентирала къде са дежурните стаи и се вмъквала незабелязано в тях. Взимала само пари и бижута, телефони не я интересували, защото нямало къде да ги пласира.

„Сега й е още по-лесно заради маските. Обикновено прави по 2-3 удара на месец“, разказаха полицаи. По думите им както Ася, така и цялата й фамилия, са измамници. Жената обаче не е потомствена джебчийка, не е и от ромски произход. Никой не успял да разбере до сега защо се е специализирала в обирите само на медицински лица.

Досие

Ася Докторката сменя местоживеенето си всеки месец. Редува големите градове, които имат респективно и по-големи болници. Въпреки че по лична карта има постоянен адрес, тя никога до момента не е била откривана на него, разказаха полицаи. По думите им 59-годишната топ джебчийка има десетки криминални регистрации. Лежала е завтора, откъдето излязла преди година. Тепърва съдът в Бургас ще решава дали да я върне зад решетките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.