Пуснаха тайно на свобода убиеца на арендаторката Красимира, роднините й треперят от страх

0

Тихомълком миналата седмица Окръжен съд Пловдив е освободил от ареста 20-годишният Любомир Петров от село Бегово. Припомняме, че миналата година Любомир уби с въздушна пушка любимата си Красимира Куковска. Младата майка на две невръстни деца остана завинаги на 21 години.
 

Днес, след като Окръжна прокуратура протестира освобождаването на Любомир, Апелативен съд Пловдив отмени паричната гаранция в размер на 80 000 лева и го прибра отново зад решетките.

  Апелативните магистрати прецениха, че с оглед на повдигнатото на  Любомир обвинение за умишлено убийство, извършено на 11.09.2020 г., при условията на домашно насилие, обоснованото предположение за авторство на престъплението не е разколебано. Според съда все още съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение, различна от „задържане под стража“.

Съдът отбеляза, че няма
пречка впоследствие в зависимост от събраните по делото доказателства да се постави отново въпроса за мярката за неотклонение.

За умишлено убийство Наказателният кодекс предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

  Днес пред БЛИЦ бабата на Красимира Куковска изплака отново мъката и болката си. „Две седмици майката на Любомир, която живее в съседното село Сухозем, не ни дава да видим внучките си. Размотава ни. Обаждат ми се от Бегово да ми кажат, че тя се хвалела навсякъде, че синът й е пуснат под парична гаранция миналата седмица.

Аз и дъщеря ми, мъжът ми, другата ми внучка, се страхуваме за живота си. Той уби Красимира, какво да очакваме от него“, ридае Дочка Колева.

  Както БЛИЦ писа, Красимира и Любомир живеели на семейни начала. Имали две деца, в деня на убийството голямото момиченце е на около 2 години, малкото е невръстно бебе. Красимира имала богато наследство от починалия си баща-хиляди декари земя, засети с жито, рози и други насаждения. Тя сама ръководела стопанството и работниците, Любомир бил мързелив, само харчел и прахосвал пари. Живеели в постоянни скандали. Накрая Красимира го изгонила.

Има данни, че майка му се е обадила да заплашва Красимира, че ако не се съберат, ще й стъжни живота. Така или иначе Любомир отива в бившия си дом и докато бебето е в къщата, убива майката с изстрел в сърцето. След това викат личната лекарска, опитват се да я заблудят, че Красимира се е  самоубила, но жената в бяла манта подава сигнал, защото вижда на гърдите малката дупчица от сачмите.

Започва разследване, Любомир отрича всичко, мотае полицията, после дава показания и прави само признания, че се сбили и без да иска натиснал спусъка.  Разследващи коментираха пред БЛИЦ, че той инсценирал самоубийството на бившата си изгора, като натискал големия пръст на единия й крак към спусъка.

  От както беше обвинен в умишлено убийство, не е излизал от ареста, с изключение на миналата седмица.

  Репортерът ни научи още, че майката на Любомир е казала, че ще иска ексхумация на тялото. Въпросът е защо, след като синът й вече е направил самопризнания, че е убил майката на децата си!
Източник: БЛИЦ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.