Прокурори тарашат Академията на МВР заради дипломата на Гешев

0

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди, че в петък двама прокурори от Софийската градска прокуратура са влезли в Академията на МВР. Според него те са търсили документи, свързани с образованието на главния прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че въпросът беше повдигнат в пленарната зала, след като адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!” поиска да знае доколко дипломата на Гешев е законна. Отговорът на правосъдния министър Янаки Стоилов е, че тя е напълно легитимна и че той е завършил с петица. Дали сега се правят опити да бъдат прикрити следите на уж проблемната диплома на Иван Гешев, Бойко Рашков не даде категоричен отговор.

„Прокуратурата в момента е много активно ангажирана да си защитава главния прокурор, т.е. началника. Това е моят прочит на това, което се е случило не само в петък, но и в предходни седмици. Когато ние работихме в Пловдив по престъпния платен вот у нас преди изборите, подчинените на главния прокурор излязоха да протестират против мен, че ние взимаме законово установени мерки да снижим до минимум криминалния вот във връзка с изборите. Т.е. прокурорите не са съгласни с действията на МВР, насочени срещу ограничаване на криминалния вот. Така те защитиха и главния си прокурор. Има още няколко подобни случаи”, заяви Рашков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.