Нов резил за ИТН: Барбадос дори не подозира, че Петър Илиев й е почетен консул у нас?

0

Името на Петър Илиев не фигурира като почетен консул на Барбадос в официалните масиви на страната. Явно и Барбадос не знае, че има почетен консул у нас.

Това може да бъде установено с бърза справка в сайта на министерството на външните работи и чуждестранната търговия на Барбадос.

От там става ясно, че в Европа страната има само четирима почетни консула. Те са разположени в Австрия, Германия, Франция и Швеция.

Справка в сайта на българското външно министерство показва, че името на Илиев все пак фигурира като почетен консул на Барбадос в Република България.

Защо островната държава, част от островната група Малки Антили, не знае, че има почетен консул у нас и той се казва Петър Илиев, остава неясно.

„Аз съм почетен консул на Барбадос от много години и не е офшорна зона. Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай. В моята практика, която е доста солидна, не съм видял в българския Търговки регистър фирма, която да има акционер или собственик фирма, регистрирана в Барбадос“, обясни по-рано днес в сутрешния блок на Нова телевизия номинираният за министър на вътрешните работи.

По думите му нямало нищо смущаващо в това, че той е почетен консул на офшорната дестинация Барбадос в България. Това негово занимание беше критикувано от заместник-председателя на парламента Татяна Дончева от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ преди дни. Тя беше поставила въпроса чии интереси – на Барбадос или България – ще защитава българският вътрешен министър, ако бъде одобрен от парламента.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.