Петър намушкал 77 пъти студентката Женя за 2 бона

0

С нож за мазане на филии и химикалка 24-годишният Петър Ангелов наръгва 77 пъти студентката Женя Тодорова. Килърът извършва бруталното убийство по поръчка на лелята на убитата Светла Тодорова и под влиянието на наркотици. Кръвопролитието се случва на 27 септември 2012 г. в квартал „Васил Левски“ във Варна. Петър и Светла изтърпяват доживотни присъди за мъчителното убийство.


„Седяхме на двора със Светла, майката на приятелката ми. По едно време тя ми каза: „Много ме дразни таз Женя, може ли по някакъв начин да я няма, да я очистиш?“. Даже и пари в началото не исках. Имах си всичко. Не съм за 2000 лева. Пари имах. Щом разполагах с 60 лв. на ден да си купя половинка дрога, нали се сещаш, че не ми е било за тях. Майка ми работеше в Италия и всяка седмица ми пращаше по 100-200 евро. Тук си правех схемички да оцелявам харабията“, разказва убиецът пред журналист на вестника преди шест години.
Преди да заколи 21-годишната Женя по наставления на леля й, Петър я е виждал само няколко пъти.

Светла Тодорова не признава вината си

Светла Тодорова не признава вината си


„Нямахме никакви отношения. Добро момиче, което не излиза от тях, не взима наркотици. Аз съм в една среда, а тя в никаква. И точно това най-много ми тежи, защото беше добро момиче и не го заслужаваше. Поне да беше някоя мърша. Сега ме е супер яд“, разкайва се килърът.


Следобеда на 26 септември Петър получава 500 лв. „капаро“ с уговорката, че остатъкът от сумата ще му бъде даден след смъртта на Женя. Причината за враждата между лелята и семейството на момичето е, че Женя Тодорова е единственият наследник на къщата, в която всички живеят.


След като получава парите, Петър се прибира вкъщи, слага в торба анцуг, маска за картинг и нож за масло. След това взима наркотици. Купува си латексови ръкавици от аптека и отива на гости при приятел. По-късно му казва, че излиза за малко, без да обяснява къде ще ходи. Взима си торбичката, стига до дома на Женя, облича си дрехите, слага си маската и ръкавиците и влиза през оставената открехната входна врата на къщата. Държейки ножа, нахълтва в стаята на Женя, която спи. Момичето се събужда, но Петър се нахвърля върху нея и започва да я дупчи с ножа по цялото тяло. Момичето се бори и се опитва да избяга, но не успява. Накрая ножът се счупил. Петър взима химикалки от бюрото и ги забива в жертвата си. След като решава, че Женя е мъртва, побягва.

Женя Тодорова е заклана брутално от наркомана


По-късно ще се установи, че смъртта на Женя настъпва за десет минути. В това време момичето е живо. Със сетни сили се опитва да се довлече до вратата, за да потърси помощ, но на около 40-50 сантиметри от нея умира. Петър се връща при приятелите си и изгаря дрехите, с които е извършил убийството.
Убитата Женя е намерена на другия ден от майка си. Веднага е повикана полиция. Всички, които виждат тялото, са ужасени от зловещата гледка.


Скоро след бруталното убийство ченгетата задържат Петър Ангелов. Той прави пълни самопризнания. Завежда полицаите на мястото, където гори дрехите си, с които е в нощта на убийството.


Пред първата съдебна инстанция Петър се признава за виновен и иска делото да се проведе по съкратената процедура. Поръчителката на убийството Светла Тодорова не се съгласява и процесът се провежда по общия ред.
На 1 февруари 2013 г. магистратите признават зловещата двойка за виновни за убийството на Женя. Заключават, че то е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с голяма жестокост и с користна цел. Мотивите на съдиите са основани на доклада на патоанатомите. Те твърдят, че Женя се е мъчила около 3 часа и е усещала всяко едно от 77-те пробождания.


На последна инстанция във Върховния касационен съд (ВКС) магистратите потвърждават присъдите, издадени от първите съдилища – доживотен затвор за Петър Ангелов и за Светла Тодорова. Те са виновни за мъчителното убийство на Женя. И лелята, и убиецът ще излежат остатъка от живота си зад решетките.

Майката на убиеца:

Как не знаех да те спра?!

„Майка ми идва най-често на посещения. Тя го прие много тежко. Аз съм единствено дете и сега съм затворен до живот. „Как не знаех да те спра. Как можа? Сега кой ще ме гледа навънка?“, казва майката на сина си убиец. Затворникът споделя пред „България Днес“, че винаги когато се виждат, и двамата проливат сълзи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.