Тони Хамстера намери смъртта си като загинал свидетел по едно от крими делата си

0

Трагичната гибел на знаковия крими бос Антон Петров – Хамстера разтърси ъндърграунда, а мнозина суеверни обитатели на родното подземно блато придидяха дългата ръка на Божието правосъдие. Тони Хамстера намери смъртта си миналата събота по изключително нелеп и болезнен начин, след като офроуд джипа му се преобърна в стръмно дере в местността Илийна река край град Рила и падна в 30-метрова пропаст.

Той е бил изваден жив изпод смазаните ламарини на возилото си, но само няколко часа по-късно е починал от тежките и несъвместими с живота травми. Други трима човека от свитата на Антон Петров също пострадаха по време на акцията по спасяването му, в която са участвали над 30 човека. Тримата са настанени в „Пирогов“ с множество контузни рани, но без опасност за живота. И до сега остава неизвестно защо съратниците на Тони Хамстера са повикали спасителните служби и екип на Гражданска защита с двучасово закъснение. Така и не станаха ясни имената на останалите, пътуващи с него. Според източник на „Уикенд”, компанията всъщност е била на незаконен лов за диви кози, които се срещат в тази местност.
Ужасяващата смърт на Антон Петров – Хамстера дойде само 10 дни, след като силовият застраховател бе напълно оправдан по мегаделото за рекет „Октопод“. В края на месец юли на втора съдебна инстанция магистратите от Апелативния специализиран наказателен съд напълно оневиниха Хамстера, заедно с бившия командос и екс съветник в ДАНС Алексей Петров като началници на сраснал се с държавата мафиотски синдикат.

Срещу Тони Хамстера се водят няколко дела,

включително и за подготовка за убийство на бившия шеф в ГДБОП Валентин Цоновски, но съдебните процеси отдавна са „замразени“.
Антон Петров обаче съумя да се измъкне дори без повдигнат обвинителен акт от най-шумната съдебна сага – тази срещу бандата за отвличане на богаташи „Наглите“, похитила, изтезавала и освобождавала след платени откупи 13 родни баровци и техни близки.
И до днес всички похитени от „Наглите“ са убедени, че не Прокопи Прокопиев – Културиста и Ивайло Евтимов – Йожи са истинските босове на кървавата банда за отвличания. Макар първоначално Антон Петров – Хамстера да бе арестуван като тартор на „Наглите“, а няколко свидетели на прокуратурата, сред които и отвлечения докато е в затворническа отпуска наркобарон Васил Маникатов да бяха дали показания, че застрахователния бос Хамстера дърпа конците на бандата автокрадци, преквалифицирала се в отвличания на богаташи, той в крайна сметка отпадна като основен обвиняем. Само петима от първоначално арестуваните над 15 човека от „Наглите“ бяха осъдени, а някои от похитителите вече са на свобода.
„Тони Хамстера беше застигнат от Божието правосъдие! Все пак има Видовден – той загина точно когато го оправдаха по крими делата, а „Наглите“ излежаха присъдите си.

Клетвите на отвлечените го застигнаха!“,

коментира пред „Уикенд“ пострадал от бандата за похищения.
Най-солидното доказателство, уличаващо Антон Петров като реален бос на „Наглите“, бе намерено в портмонето на неговата съпруга Красимира по време на ареста на Хамстера и последвалия обиск в къщата му на „Улицата на баретите“ в софийския квартал „Кръстова вада“ през декември на 2009 г. Банкнота от 100 лева, описана няколко месеца по-рано от МВР като част от белязаните пари, платени от правешкия бизнесмен Румен Гунински като откуп за отвлечения му син, обаче не се стори достатъчно убедително за прокурора Бисер Кирилов, че да привлече и Хамстера като обвиняем.
Според информация на „Уикенд“, публикувана във вестника ни още през есента на 2010 г., при обиска в дома на Петров всъщност са намерени над 20 банкноти от по 100 лева със серийни номера, описани при плащането на откупа на Гунински. Доказателствата обаче са заметени седмици по-късно. Иначе съпругата на Антон Петров дава обяснения, че столевовата банкнота й е дадена от друг родител за събирането на пари за подарък на съученик на детето й. Ченгетата обаче така и не провеждат следващи разпити, за да установят

откъде се е появила „кървавата“ столевка.

Името на Антон Петров – Хамстера бе посочено като реалния бос на „Наглите“ и от един от членовете на бандата за похищения. В първите седмици след задържането на групата, автокрадецът Даниел Димитров – Данчо Релето води криминалистите в Плана планина, където им показва къде са заровени двама убити от групата – похитения на 9 януари 2009 г. Юлиян Лефтеров – Кунгфуто и Иван Пайнавелов – Сапата, който участва в първите отвличания на „Наглите“. Тленните останки на двамата са изровени с багери, а Данчо Релето разказва, че убиецът им е един и същи – човек с маска, широкоплещ и набит, изпратен им от Антон Петров. Маскираният, разпознат като Валентин Янев – Вальо Бореца, пуснал куршуми в тила и на Сапата, и на Лефтеров, а после Релето и Любомир Димитров – Гребеца, били принудени да заровят екзекутираните.
В този период Валентин Янев – Бореца бе в неизвестност за властите, а малко след като бе арестуван, а Тони Хамстера излезе от ареста, Данчо Релето изведнъж смени показанията си. В крайна сметка и за двете убийства беше обвинен и осъден Любомир Димитров – Гребеца. Той ще лежи до края на живота си зад решетките.
Щастлива бе развръзката за Антон Петров – Хамстера и по делото „Октопод“. Той бе закопчан заедно с Алексей Петров, Дамбовците и още няколко човека за повсеместен рекет и изнудване. При задържането на Хамстера стана известно, че той е имал ръководна роля в застрахователна компания и е контактувал редовно с автокрадци. Показания на свидетели от ъндърграунда, че автоджамбазите на Хамстера са посягали само на скъпи лимузини, застраховани в конкурентни компании, обаче не бяха взети под внимание.
Любопитна подробност е, че един от ключовите свидетели в процеса „Октопод“ – банкерът Георги Цветанов, също намери смъртта си в автомобилна катастрофа по подобие на Хамстера. На 12 ноември 2015 г. късно вечерта колата на Цветанов излетя с висока скорост от магистрала „Тракия“ край Чирпан, преобърна се край пътя, а банкерът намери смъртта си смазан между ламарините. Тогава мнозина се съмняваха, че някой може да е блъснал автомобила на основният свидетел, за да бъдат осуетени показанията му по делото „Октопод“. Банкерът Цветанов свидетелстваше, че е бил пребит с лопата в офиса си, а по-рано бил тероризиран от Тони Хамстера заради спор за 2,5 милиона долара. В деня, в който Цветанов загина в катастрофа, друг свидетел по „Октопод“ – бившият охранител от НСО Пламен Устинов, бе нападнат и ранен в главата с брадва в родното си село.
Името на Тони Хамстера бе сочено и като

босът на проституцията в България,

особено след няколко знакови полицейски акции срещу публични домове в София, стопанисвани от Димитър Митров – Полицая. Твърдеше се, че Хамстера прибира лъвския пай от бизнеса с жива плът в столицата срещу охрана и чадър над сутеньорите. Петров не попадна сред подсъдимите по делото срещу Митко Полицая, но през 2011 г. бе погнат заедно с „Мистър България“ Мирослав Йончев и други като група сводници на проститутки. Прокуратурата обаче не внесе обвинителния акт в рамките на 2 години, както е по закон. Заради това Тони Хамстера води дело срещу България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.
За последно Антон Петров бе арестуван през 2014 г. след мутренско сбиване на „Оборище“ в София. През последните 2 години от живота си Хамстера се изнесе от София и прекарваше повечето си свободно време в град Рила, където намери смъртта си. Казват, че в последните 3-4 години доста се променил и бил смирен човек. Той си отиде от този свят неосъден, но с репутацията на един от най-страховитите криминални босове в България.

ТЕКСТОВЕ ЗА СНИМКИ:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.