Цацаров търси 10 милиона от Стоян Александров и след смъртта му

0

КПКОНПИ преследва Стоян Александров и в гроба, показва проверка на „Галерия“.

Бившият министър на финансите в кабинета Беров от 90-те,  почина преди година през август 2020 година. Две години по-рано прокуратурата го обвини в лихварство, а  по-късно КПКОНПИ му запорира  близо 11 милиона лева. Сумата е равна на кредитите, които Александров се отпускат до 2015 г., без да има лиценз  за банкова дейност, каквото е обвинението срещу него.

Наказателно дело срещу финансиста и преподавател така и не влезе в съда, защото той почина и разследването е прекратено,  но не и делото на КПКОНПИ, за отнемане на имущество, показва проверка на „Галерия“.

От институцията на Сотир Цацаров обявиха, че е внесен  иск в съда за 10,3 милиона лева срещу Стоян Александров на 20-ти август 2020г.  Три дни по-късно той почина. Това дело обаче не е спряно, и продължава в  Софийски градски съд. Причината е, че освен Александров ответници по него са съпругата му Нина, децата му Петър и Мира, както и две от дружествата на бившия финансов министър.

Няколко месеца след смъртта на Стоян Александров, той е заличен като ответник, но за всички от фамилията му, делото продължава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.