Тотална анархия цари в затворите, пандизчиите бягат, бесят се, мрат от свръхдоза

0

Пълна анархия цари в затворите в последните няколко месеца. Пандизчиите  влизат и излизат когато си пожелаят. Контролът е изключително занижен, разкрива източник на „Уиикенд.

По непотвърдена информация в Централния софийски затвор лишен от свобода турски гражданин излязъл в домашен отпуск, от който така и не се е върнал. По думите на служител от Министерство на правосъдието въпросното  лице е с присъда за наркотрафик. По неговите думи, преди да бъде тикнат на топло, турчинът бил заловен на Калотина с наркотици скрити в тайник в кабината. Случаят с бягството обаче е потулен, както и откритите телефони и наркотици намерен след акция на МВР и прокуратурата в централния пандиз. Такива неща се намират при всеки тараш, но интересно е, защо досега не се споменава нищо по въпроса“,  разсъждава служител на зандана.

Служителите обръщат внимание на една друга стряскаща тенденция, именно рекордния брой на смъртни случаи в затворническото общежитие в Казичене. Само през последните шест месеца на територията на зандана живота си са загубили трима затворници. Жертвата е 52-годишен турски гражданин, който излежава присъда за наркотрафик. Мъжът се обесил в санитарното помещение към килията си, оставил и предсмъртно писмо.

Няколко месеца преди него смъртта си в Казичене намират и  други двама затворници, умрели от свръхдоза наркотици.

„ Затворите от открит тип са известни с това, че в тях лесно се вкарват наркотици, защото между 200 и 250 човека влизат и излизат оттам всеки ден.  Затова и другото момче също си отиде от свръхдоза, след поредния смъртен случай. Имаше някаква формална проверка, която не доведе до нищо“, издава източник на „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.