Вдовицата на крадеца Жоро Плъха спасява от затвора лекаря убиец

0

Вдовицата на Жоро Плъха – Надежда, първоначално опита да съди доктор Димитров за 150 хиляди лева кръвнина, а после свидетелства, че покойният й мъж е бил въоръжен и надрусан, когато е отишъл да краде в гаража на медика. От години Надежда е неоткриваема. Според свекърва й тя е проститутка в Германия, писа Уикенд.

 Жената до Жоро Плъха, която първоначално призоваваше съда да вкара доживот затвора рентгенолога и претендираше за кръвнина  150 000 лв., вече е променила на 180 градуса позициите си по казуса. Преди да замина и да проституира в Германия, вдовицата на Плъха дава писмени показания пред съдия и прокурор, в които твърди, че мъжът й винаги ходил въоръжен с огромен нож по време на обири и не се колебаел да го използва, ако се наложи.

Последните показания, дадени преди да изчезне в чужбина, ромката твърди, че във фаталната нощ на 1 срещу 2 март 2018 година Жоро Плъха се надрусал с хероин.

В показанията си тя твърди още, че той изкарва парите си само от кражби и, че е „лежал затвора поне 12, може и да са 17 години“.  Според обвиненията отправени от роднините на Жоро Плъха, няколко месеца след убийството му, Надежда е прибрал 30000 лв. от д-р Иван Димитров, за да обрисува в черни краски покойния си мъж и да издейства оправдателната присъда на медика. Иначе делото за убийството на Георги Джевизов Плъха бе отложено за 27 септември заради липса на част от веществените доказателства.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.