7-години след бягството от затвора, съдбата на издирвания убиец Николай Николов-Шатката е мистерия

0

Жив ли е, или мъртъв Николай Николов -Шатката. Това се чудят негови стари приятели от Перник и региона, които днес са обикновени работници и си спомнят с умиление за старите времена, когато са били част от страховитата група на Райко Кръвта, пише Галерия.

 Шатката избяга от Софийския затвор на 1 април 2014 година заедно с гватемалеца

Хосе Мартинез, разследван за въоръжен грабеж. Те разбиха стената на парното помещение в затвора и излязоха в двора през дупката. Там ги чакал Opel Astra с лампа, който имитира кола на МВР. Пазачите ги пуснали през бариерата и час по-късно разбрали, че в колата са били двамата затворници.

 Дълго време Николай Шатката е част от бригадата на Райко Кръвта и изпълнява мокри поръчки. След смъртта на боса се отделя заедно със Станислав Методиев – Сиси. Двамата бяха основни свидетели срещу наследниците на Райко Кръвта и баща му, които бяха осъдени за престъпна група за разпространение на дрога.

Междувременно Шатката и  Сиси получиха наказание за убийството на Николай Христов-Хайо през 2018 година в Перник. При бягство на Шатката той зарязва стария си приятел Сиси и тръгва с гватемалеца. Следите им се губят в Италия. През 2015 година бяха арестувани двама мъже, които са им помогнали да избягат. Приятелката на единия разказа с подробности как се е случило това. Те така и не бяха осъдени. Шатката все още се издирва с червен бюлетин в Интерпол.

Николай Николов беше осъден задочно заради бягство от затвора и получи още 4 години затвор през 2018г. От присъдата за убийството на Хайо е излежал само пет години. Ако бъде заловен, в което близките му дълбоко се съмняват, самият той ще трябва да прекара зад решетките още точно 19 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.