Полицаят, убил 8-годишната Моника, отиде на море

0

Полицаят, който на 19 юли блъсна и уби 8-годишната Моника в пазарджишкото с. Братаница, е излязъл на свобода още в деня след трагедията, за да… отиде на море.

За безочието на служителя на ГДБОП стана ясно от сигнал на жителка на Братаница, видя репортер на Lupa.bg.

Преди минути вътрешният министър Бойко Рашков похвали работата на МВР, че вътре нямало застраховани срещу съдебно преследване, като даде пример именно с ужаса в Братаница и смъртта на 8-годишната Моника.

„Видяхте, че срещу полицая веднага бе образувано досъдебно производство“, горд е Рашков. Изнервена жена от Братаница обаче коментира, че полицаят излязъл на свобода срещу 5000 лева и вече отишъл на почивка…

Според прокуратурата шофьорът, който е и служител на МВР, е нарушил Закона за движение по пътищата, и на пешеходна пътека, по непредпазливост е причинил смъртта детето.

„Молихме се много години да дойде това дете, защото майка ѝ постоянно искаше момиче – да ѝ връзва панделки. Дойде ни дар от Бога. Даде ни я, но само за 7 години”, разказва съсипаният баща на Моника.

Минути преди обяд на 19 юли той получил телефонно обаждане.

„Казаха ми, че Моника е ударена. Като пристигнах на мястото я видях, че лежи на земята”, плаче таткото.

Тогава сърцето на дъщеря му още биело. На метри от мястото съпругата му се молела за живота на детето си. С майката нея разговарял и самият полицай от сектор „Борба с организираната престъпност“, който причинил катастрофата.

„Седеше накрая и викаше на жена ми „извинявай, извинявай, извинявай“, казва бащата.

Очевидци разказват, че антимафиотът връхлетял върху детето с близо 100 км/ч. Полицаят оправдал бързането си със закъснение за служебен ангажимент. Но в село Братаница се говори друго.

А на следващия ден полицаят отново е на свобода срещу гаранция от 5000 лева.

„Искаме справедливост. Няма значение дали има пагони, дали е от НСБОП, дали е полицай – всички сме хора”, казва и чичото на Моника.

Близо седмица след трагедията 10-годишният Ангел, който пресича на пешеходната пътека с по-малката си сестра, паднал жертва на нов джигит, но останал невредим. В момента хлапето посещава психолог, за да се пребори с травмата.

Малката Моника вече е част от черната статистика. С нея общо 9 деца са изгубили живота си на пътя от началото на годината, а други 380 са ранени при катастрофи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.