Активист: ГЕРБ и ДПС унищожиха и последната девствена част от плажа край р.Велека – строежи, боклуци и див нощен живот

0

Когато за пръв път дойдох в Синеморец през 2002-ра, това беше красива дива местност. Устието на Велека беше преляло. Флората и фауната бяха намерили хармонията си, за съжаление плажа Бутамята вече се превръщаше в кочината в която е в момента, заради грозният туристически комплекс, вече изграден там. Но Велека беше запазен, дотам не можеше да стигнеш лесно с кола. Под „скалата с профила“ имаше дори плаж, минаваше се лесно.

С годините постепенно колите и „любителите на дивата природа“ научаваха мястото, напускаха съсипаните курорти, давайки си сметка, че няма разлика в това да прекараш седмица в апартамента си в „Люлин“ или в Слънчев Бряг или Царево.

Това е резултатът днес – Велека е тотално съсипана

Това е резултатът днес. Велека е тотално съсипана. През зимата реката и морето си отмъстиха, заличавайки плажа. Тънката ивица останала сега е превзета от два плажни бара, сърф училище, каяци, т.н. И коли, много коли. Конструкциите за сянка на плажуващите надминават по размах дори култовото ресторантче „Тръстиките“. В баровете тече постоянна културно-масова програма.

По ливадите е като паркинга пред „Метро“. Каравани, кемпери, коли, много коли. Българинът иска да влезе с колата си в морето. Накамарени със столове, шезлонги и хладилни чанти пълчища, превземат всеки ден тънката плажна ивица.

Междувременно плажът под скалата с „профила“ е изяден от морето. Профилът е видим само ако плувате. Там сега има тоалетни…

По поляните постройките никнат като гъби. Все по-големи…

Кметът на Царево отказва да спазва забраните за строеж на министерството…

Целта е да бъде изпълнен план, който да застрои и малкото запазени относително диви места от Царево до Резово.

Това щяло да даде препитание на местните…

Цялата операция е под покровителството на ДПС, Ментата, и видни герберски местни гаулайтери.
Кемперите и колите не се глобяват. Те са подходящото алиби за започване на масовото превръщане на Синеморец в СБ2.

п.с.

Много моля комсомолски активисти да не се включват с коментари под този пост. Това не е анти-кемперски пост (нямам нищо против кемперите и караваните, поставени на строго регламентирани, природосъобразни места, по начин, щадящ околната среда). Това е зов за запазване на последните остатъци природа. Борбата за това не признава наши и ваши. А принципни законови постановки, на всички политически сили, на всички граждани на България.

Също така, много моля журналистите да не ме канят за интервюта повече във връзка с повдигнатите въпроси. Няма как да вляза в политизирането на екологичните проблеми.

Това са просто плажни мисли на един плажен човек.

Автор: Теодор Ушев, Фейсбук

Източник: „Дневник“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.