Зловещо! Зверски убити бездомни кучета са намерени на връх Перелик – заклани, влачени, мъчени

0

Неизвестни извършители са причинили смъртта на 8 бездомни кучета на връх Перелик. Както вече ви съобщихме имаше сигнал от зоодоброволка в полицията вчера, че някой е пуснал накуп 38 кучета, сред които и много кутрета край връх Перелик. Полицията започва разследване на случая и на място, в присъствието на зоодоброволците, вчера следобяд установява, че междувременно 6 от кучетата са убити, а още три са в тежко състояние. Още едно от ранените кутрета е издъхнало, другото е евтаназирано, заради раните си и едно е спасено и за него ще се полагат грижи от зоодоброволците.

Според защитниците на четириногите, някои от убитите кучета са били застреляни, а други влачени, тъй като има кървави дири. „Това е клане, зверство. Това са убийци. С такава жестокост са убивали. Утре такива хора ще посегнат на човек, на дете“, каза разстроена София Сариева.

Местопроизшествието незабавно е било посетено от дежурна оперативна група, която е извършила оглед. За изясняване на всички обстоятелства и факти, довели до смъртта на четириногите е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Зоодоброволците заявяват, че е практика да се пускат четириноги извън града. Според тях това се прави, за да се превърнат във „вреден дивеч“ по Закона за лова и да могат да бъдат отстреляни. За първи път обаче виждат толкова много кучета изсипани на едно място и такова масово и жестоко убийство на бездомни животни.

Припомняме, че само преди дни неизвестен микробус превози и зихвърли около 40 кучета в района на Перелик около Помпената станция. Зоодоброволци са заснели снимки и видеа с десетките кучета по пътното платно.

Зоодоброволка подала сигнал до полицията и се проверява кой е изоставил кучетата. Има камери за видеонаблюдение на Помпената станция, които ще помогнат за разследването.

Източник: в. „Марица“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.