Сръбският президент Александър Вучич – замесен в дебел мафиотски скандал

0

Дебел мафиотски скандал с участието на властта се разиграва в съседна Сърбия. Престъпен бос, заподозрян в няколко убийства, заяви на разпит в прокуратурата, че президентът Александър Вучич и негови съдружници са искали услуги от мафиота, които стигали и до сплашване на протестиращи срещу правителството.

Скандалът гръмна в сръбските издания. Става дума за Велко Беливук, шеф на групировката “Принципи”. На разпит той заяви, че сръбският президент и негови приближени са искали престъпната група да контролира феновете на “Партизан”, за да няма скандирания срещу държавния глава по време на мачове на футболния клуб. Вучич е искал още да се упражнява натиск и да се сплашват организаторите на антиправителствените протести в страната през лятото на миналата година, както и да се сплашват таксиметровите шофьори, излезли на протест през 2019 г. 

След отправените обвинения Вучич отрече и заяви – съвсем скоро ще покаже истината. Сръбският президент посочи, че никога не е виждал, не се е срещал или разговарял с членове на бандата и е готов да го заяви пред всички компетентни органи. Би се подложил и на детектор на лъжата при това съвсем публично, пишат от сръбската редакция на „Свободна Европа“. 

Опозицията пък не вижда нищо ново в обвиненията. Разследващи журналисти няколко пъти са посочвали връзката между сръбския президент Александър Вучич, неговия брат Андрей Вучич, както и ключови полицейски служители с организираната престъпност в страната. 

Мафиотът е заподозрян в пет жестоки убийства, разпространение на наркотици. През органите Беливук отрича да стои зад престъпленията. Сам започнал да говори за отношенията си с Вучич и близките до президента лица и дори заплашил да направи още разкрития.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.