Наркобосът Божидар Апостолов е в неизвестност от 2010 година

0

 47-годишния Божидар Апостолов е един от 47-те българи, издирвани с червена бюлетина от Интерпол. Снимката му стои до тази на Брендо, Братя Галеви и Цветан Василев в списъка на Международната полицейска организация. Повече от 10 години няма следа от Апостолов. Мъжът е от София, но е осъден в Пловдив, а съдбата му е истинска мистерия, както за близките му, така и за полицията показва проверка на „Галерия“.

 Божидар Апостолов е арестуван на 7 юли 2008 година при акция на ДАНС и МВР. Тогава на ГКПП – Капитан Андреево е хванат товарен камион Волво превозващ кучешка храна, а в стоката е намерен амфетамин за 1,7 милиона лева. Дрогата пътува от България за Близкия изток. Тогава са арестувани още трима души – Илия Хубчев  и сириецът Уаддах Къддо. Те скалъпват споразумение с прокуратурата и влизат в затвора за по няколко години, но не и Божидар Апостолов.

Срещу него делото тръгва по общия ред. Осъдените са призовани като свидетели. Някъде около 2010 година Апостолов изчезва безследно. Едно от предположенията е, че е избягал, а другото, което е по-вероятно, е, че е убит. Тримата осъдени отдавна са на свобода. Развиват бизнес и работят.

Само съдбата на Божидар Апостолов, осигурил транспортирането на амфетамините, остава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.