Спецпрокуратурата: Борисов е разпитан за „Барселонагейт“, става дума за пране на пари

0

Налице са осъдителни присъди за корупционни престъпления. Това заяви ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова по време на пресконференция. Тя заяви, че няма, нахлуване в Президентството, не са и подслушвани политици.

„Няма да ви отегчавам с ненужна статистика и факти, но трябва да се кажат някои неща. Работата на прокурорите от Спецпрокуратурата е на изключително високо ниво и спазват законите, както мъдрият законодател им е делегирал.

Аз съм доволна от обстоятелствата, че са налице 192 осъдителни присъди. Доволна съм, че са налице влезли в сила присъди по корупционни престъпления“, посочи тя.

Мониторингът над страната ни е приключил именно заради работата на спецпрокуратурата, пресечени са хиляди ало измами.

Висок е приноса на прокурорите и срещу престъпленията срещу екологията.

Работата на спецпрокурорите засягала интереси, затова те били атакувани.

Магистрати от спецпрокуратура не са нахлували в президентството, всичко станало със съдебно решение и по правилата. Разрешението било от друг съд, различен от Специализирания съд.

„Не са подслушвани политици. На никой правата не са нарушени. Депутатите също са обикновени граждани.“, категорични са от Спецпрокуратурата.

В Специализирана прокуратура имаме осъден министър на две инстанции, осъдили сме и кметове , нищо че присъдите още не са влезли в сила, похвалиха се от обвинението.

Гражданските протести никога не са били предмет на разследване по което и да е дело, казаха от там, ставайки дума за делото „Васил Божков“.

Няма теч на информация от прокурори , излизат факти от министър Рашков, с които впоследствие се злоупотребява. „Не са подслушвани политици“, категорично заяви Валентина Маджарова.

На въпрос дали искането на освобождаване на главния прокурор Иван Гешев е основателно Валентина Маджарова изрази личната си позиция, че това не е необходимо.

По „Барселона гейт“ е имало проверка, която преминала в дело. В момента тече финансова проверка, казаха прокурорите. Бившият премиер е давал обяснения по казуса, не е удачно да се отговори срещу колко лица са проверките. Става дума за пране на пари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.