ГДБОП с мощен удар по цигарената мафия в Англия

0

При съвместни действия между служители на ГДБОП и Британската приходна и митническа администрация на 1 юли във Великобритания е разкрита незаконна фабрика за цигари.

Митническите власти са иззели 11,6 тона насипен тютюн. Открити са около 1,7 милиона нелегални цигари, машини за рязане на тютюн и свиване на цигари, както и машина за пакетиране.

В склад са открити още 3,24 милиона филтри за цигари. Загубите от данъци и мита се изчисляват на около 8,3 милиона паунда.

Според Британската приходна и митническа администрация, ако фабриката не е била разкрита, тя е била в състояние да произвежда над 390 милиона цигари годишно, като загубата само от данъци и мита би надхвърлила 160 милиона паунда.

Британските власти посочват, че производството на нелегални цигари се финансира от организирани престъпни групи, които влагат добитите финансови средства в други нелегални дейности.

Загубите за Обединеното кралство от престъпната търговия с тютюн и тютюневи изделия се изчисляват на около 1,9 милиарда паунда на година.

Снимки: МВР

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.