Вековните гори в Странджа заприличаха на разорани ниви

0

Вековните гори в Природен парк Странджа? Забравете. Не само, че вече не са вековни гори, това изобщо не са гори, а разорани ниви. Там е единствено дърводобивна площадка. Гората я няма! И продължават с пълна сила, докато не се унищожи всичко!

Това пишат гневни екозащитници във фейсбук групата „Да запазим горите”, разкри Lupa.bg.

Ето още от поста за безобразията в Странджа:

На 16-17 юли лично директорът на Изпълнителна агенция по горите Alex Dountchev, съвместно със специално контролно звено в ИАГ, проведоха пълна проверка в 10 произволно избрани активни сечища във вековни гори в Природен парк Странджа. За да се види тенденцията…

Констатациите са абсолютно трагични. Във всеки един от проверяваните подотдели бяха открити различни сериозни нарушения в разрез с действащата нормативна уредба. 10 от 10. И все от лошо по-лошо… Вековните дървета като правило липсваха, а вековните гори, които някога са били по тези места, приличаха на разорани ниви..

За всеки проверен подотдел, тук в групата ще отделим специално внимание, защото и аз бях там, и през тази седмица ще публикуваме кратка информация, снимки и видео, от видяното. За да разберете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.