Черепа се издъни: Пусна наркобоса Георги Божилов – Жоро Тениса за депутат от 23-и МИР София

0

Укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков се издъни предизборно, научи Alarma.bg.

Черепа постави знаков столичен бандит на челно място в софийската листа на партия „Българско лято“ за предстоящите избори на 11 юли.

Приближеният до Васил Божков крими герой Георги Божилов – Жоро Тениса, който е подсъдим по шумни дела за дрога и лихварство, ще се яви на парламентарните избори като втори в листата на „Българско лято“ в 23-и многомандатен избирателен район в София, пише „Уикенд”.

38-годишният Жоро Тениса бе част от най-близкото обкръжение на Васил Божков и имаше неофициален статут на негов личен сутеньор – всички засукани хубавици в „прокурорска“ възраст, въртящи се около Черепа, бяха доставяни от него. Той обаче странно не бе сред арестуваните сподвижници на Божков при акцията на Специализираната прокуратура в началото на миналата година.

Все пак Тениса бе закопчан няколко месеца по-късно заедно с началникът на охраната на Черепа Веселин Балтов и други бодигардове на Божков, но изкара само 24 часа в ареста, преди тихомълком да бъде освободен.

Това породи слух, че Георги Божилов е пропял срещу благодетеля си и е приел ролята на защитен свидетел на прокуратурата. Тръгна даже мълва, че Жоро Тениса бил…изнасилен от Черепа.

Кандидат депутатът Георги Божилов – Тениса има тежка крими закваска, датираща отпреди повече от 15 г.

През лятото на 2004 г. той, заедно с най-близкия си приятел Георги Георгиев – Пъпката, са сред най-добрите домови крадци – взломаджии. Тандемът обаче прави грешка и нахлува в тузарски апартамент в София, оказал се тайна щаб квартира на действаща по онова време в София хърватска банда наемни убийци.

В жилището Тениса и Пъпката се натъкват на полицейски шлемове и щитове, солиден оръжеен арсенал и на лаптоп, който прибират. Впоследствие лаптопа е предаден на високопоставен шеф от отдел „Убийства“ в МВР, а в него ченгетата откриват снимки и видеоклипове на хървати, позиращи с оръжия.

След справка с хърватските служби за сигурност, родните ченгета установяват, че хърватите са водени от наемния килър Роберт Матанич и че най-вероятно стоят зад серия показни екзекуции над знакови родни мафиоти, сред които Милчо Бонев – Бай Миле, Димата Руснака и Митко Малкия. По-голяма част от хърватите успяват до офейкат от страната, но отмъщението не закъснява.

На 5 септември 2004 г. Георги Георгиев – Пъпката е ликвидиран с куршум в главата в столичния квартал „Младост“. За да бъде спасен живота на Жоро Тениса, той е скрит за няколко месеца в тайна квартира на МВР. Казват, че оттогава Тениса е информатор на службите за сигурност и поради тази причина винаги излиза предсрочно от ареста.

Иначе към днешна дата Жоро Тениса е подсъдим по три дела, като най-старото от тях е за трафик на наркотици към Англия. Божилов е подсъдим като част от бандата на Мила Георгиева – Универсалната и сина й Мартин Джито.

Според обвинението, Тениса се е занимавал с трафик на кокаин към Великобритания, а също е пробвал да създаде дистрибуторска крими организация за пласмент на марихуана в България съвместно с Мартин Джито. Въпреки тежките обвинения, които още не са свалени, Божилов изкара само седмица в ареста през 2015 г., преди да бъде пуснат под гаранция.

Жоро Тениса е сред обвиняемите и в процеса за лихварство срещу Веселин Денков – Весо Брадата, но за разлика от останалите 8 членове на групата, изкара само 24 часа в следствения арест.

Тениса също раздавал пари на лихва съвместно с люлинския бандит Ивайло Георгиев – Пифа. Според оперативни полицейски данни, цитирани в процеса срещу Весо Брадата, именно Жоро Тениса, с пари, отпуснати му от Брадата, плащал на крими елементи, за да протестират на жълтите павета.

Източници на „Уикенд“ от крими контигента в „Младост“ разкриват, че Георги Божилов вече активно е развързал кесията и вече пазарува изборни гласове за „Българско лято“.

„Шефовете на всички заложни къщи вече му правят списъци. За да се хване бройката на гласовете, гласуващите в 23 МИР трябва да поставят и преференция с номера на Жоро Тениса. Отговорник по набирането на гласове е мъж с прозвището Русия, съдържател на няколко заложни къщи в столицата“, твърди наш източник.

Надеждите на Георги Божилов са да влезе в парламента не благодарение на химеричния си висок изборен резултат в София, а при разпределението на мандатите от гласовете, идващи от чужбина.

За целта обаче Тениса и Васил Божков, който води листата в 25 МИР в София, трябва да съберат по над 3500 преференциални гласове в столицата, а партията „Българско лято“ да прескочи бариерата от 4%.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.