Италия издирва двама българи за джебчийство и сводничество

0

Апелативният съд в Пловдив остави окончателно зад решетките Кънчо Кънчев и Гергина Тодорова. И за двамата Италия е изпратила европейски заповеди за арест, тъй като са извършили престъпления на нейна територия.

Кънчев е издирван от прокуратурата в Рим, за да изтърпи наказание от 7 години лишаване от свобода за участие в организирана престъпна група, склоняване към проституция и сводничество. Присъдата е влязла в сила през 2012 г. Съдът прецени, че заради смяната на лично и фамилно име на исканото лице преди години по негово желание, изваждане на нови документи с тези имена при по-лека мярка за неотклонение има опасност той да се укрие. От друга страна, определеното в Италия наказание е тежко.

    С постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ остава и Гергина Тодорова, която е издирвана от италианската прокуратура, за да изтърпи три присъди за джебчийски кражби в Милано и Флоренция. Тя трябва да лежи там 4 години и 9 месеца. В момента пловдивчанката търпи наказание „пробация“ за друга кражба. Според магистратите Тодорова има богато криминално минало и присъди не само в Италия, но и в Испания и при по-лека мярка за неотклонение може да се укрие.

И двете заседания се проведоха чрез видеоконферентна връзка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.