Двойният убиец Йордан Таков застава пред съда

0

Двойният убиец от Пловдив Йордан Таков се изправя пред съда в рая на месеца. В последните дни на май, той ще застане за първи път пред магистратите, пред които ще отговаря за убийството на братовчедите си Васил и Христо.

По време на разпоредителното заседание ще стане ясно дали Таков се признава за виновен или не, информира „Трафик нюз“.

Той е привлечен като обвиняем за убийството на Васил и Христо Ботеви, като действията му са били с особена жестокост. Той бе арестуван преди година и четири месеца.

Припомняме, че на 26 ноември Йордан Таков застреля с пистолет Макаров съдружника си Христо Ботев /32/ и баща му Васил Ботев /51/. След извършването на убийството мъжът направи самопризнания, като е заявил, че е действал при самоотбрана.

Според държавното обвинение обаче, Таков е действал с умисъл. По делото са разпитани свидетели, иззети са били веществени доказателства, изготвени са били множество експертизи. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че смъртта на Христо е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил, който е бил прострелян два пъти, от нараняване в областта на врата.

Вначалото на февруари е била изготвена балистичната експертиза. Заключението на вещите лица е, че не се касае за безразборна стрелба в хаос, както Таков е заявил по време на един от разпитите си.

Таков е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора. Предвиденото наказание от закона, за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.