Йоско от Сливен живее в бункер (Ъндърграунд босът сложил камери дори и в тоалетните)

0Гангстерът Йосиф Йосифов-Йоско от Сливен живее в къща, превърната в букнер. Това разкриха пред „Уикенд” хора, близки до ъндърграунд боса. Палатът-крепост от 1300 кв. метра се намира в село Калояново близо до града под сините камъни.

Йоско имал жесток страх, че ще стане жертва на атентат. Поради тази причина къщата е с изключително усилени мерки за сигурност. Всички врати и прозорци са бронирани. Пред входната порта има помещение за охранители. На заплата при него са 10 бодигарда. 15 камери обхващат всеки сантиметър около имота. Във всяка стая също има записващи устройства. Камери били разположени дори и в тоалетните.
Сливенския Йоско има богато криминално минало и страховете му от покушение не са неоснователни.

В края на 90-те години на миналия век той е разследван за трафик на жени и принуждаване към проституция. В МВР постъпват данни, че организира прехвърлянето на момичета от Сливен в Германия и Холандия, но делата са прекратени поради липса на доказателства. Месец след убийството на босът на контрабандата Косьо Самоковеца през ноември 2003 г. той е арестуван по подозрение, че е поръчител на покушението. По време на спецакцията в дома и офиса му в София са открити няколко дози хероин, марихуана и незаконен пистолет с боеприпаси. Разследването се натъква на завидно имущество, с което сливенецът разполага. Освен имотите му в столицата и край Сливен, по това време той е собственик на брониран мерцедес 500 S, други два мерцедеса S- и Е-класа, джип „Мерцедес” и миникупър – всичко на обща стойност около 500 000 евро. При спецоперацията са задържани брат му Пламен и още четирима. От полицията тогава обясниха, че всички са преминали през някогашната групировка СИК, а в Холандия братя Йосифови били на високи позиции в пазара на наркотици и проститутки. Шест месеца след задържането му Йоско бе освободен от съда срещу гаранция от 10 000 лв. Към днешна дата той няма участие във фирми. В Търговския регистър името му фигурира единствено в управлението на фондация „Епсилон” и спортен клуб „Атила – Й“ – дружества с нестопанска цел.


На  25 юни 2013 г. Върховния касационен съд окончателно осъди Йосиф Йосифов на 6 години затвор за двойно убийство. Решението не подлежеше на обжалване. На 2 март 2011 г. при тежка катастрофа Йоско помля 32-годишният Станислав Михайлов и Димитър Кирчев, на 52 г. Мъжете починаха на място. Трагичният инцидент стана в столичния кв. „Бояна”. Тогава 53-годишният ъндърграунд играч се прибираше пиян и дрогиран към къщата си в баровския квартал с бронирания си джип „Мерцедес“. По-късно експертиза показа, че в кръвта му е имало 2,6 промила алкохол, което се равнява на почти бутилка уиски. При катастрофата Йоско също беше ранен и получи травми на черепа и гръбнака. Наложи се да му бъдат направени операции.
Прокуратурата първоначално поиска 15 години затвор на двойното убийство. В началото на 2012 г. Йосифов се призна за виновен. На 10 февруари същата година Софийският градски съд го осъди на 8 г. затвор, които трябваше да бъдат изтърпени при общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Магистратите го лишиха от право да кара кола за 8 г. и го осъдиха да плати общо 680 000 лв. обезщетение на близките на загиналите и ранените. Няколко месеца той бе в болница и прокуратурата не можеше да му повдигне обвинение заради тежкото му състояние.  Първото заседание на делото дори бе отложено заради удостоверение от ТЕЛК, че той не може да се движи.


На всички съдебни заседания, на които Йоско благоволи да присъства, идваше в инвалидна количка, театрално побутвана от охранителите му.

Гангстерът твърдеше, че от болки не само не може да ходи, а дори и е невъзможно да се изправя. Всичко това обаче беше цирк и стратегия, за да не лежи в затвора. И успя да го постигне.
Ден след като ВКС финално го изпрати за следващите 6 години в пандиза, той вместо към Казичене, където трябваше да си излежи наказанието си, пое към столична болница с мотива, че има здравословни проблеми. Йоско беше наел самостоятелна стая в отделението по неврохирургия – баровски апартамент с телевизор, хладилник, гледка към Борисовата градина, богато хранене три пъти на ден с различно меню и неограничен брой масажи от рехабилитатор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.