Вдовицата на Мето Илиенски се омъжи за собственика на бар „Cubo“

0

Във вечна любов на кръчмар се е врекла вдовицата на мистериозно изчезналия бос на ВИС-2 Методи Методиев – Мето Илиенски, научи „Уикенд”. За новият избраник на чаровната Яна Методиева се шушука отдавна, но самоличността му оставаше тайна. Яна ревниво крие подробности за връзката си, дори и от свои познати, а на подмятанията, че и е верме за нов съпруг само се усмихва загадъчно. В крайна сметка до брак се стига, а самата церемония също е в тесен кръг. Единствената податка, че подземният бос е отдавна прежален, е промяната във фамилното име. Към наследената от Мето фамилия Методиева, Яна прибавя тире Драгоева.

Дори и след смята на фамилията, подробностите за половинката на г-жа Методиева-Драгоева остават мистерия. Както всяка тайна и тази е опазена от ден до пладне. Източници от подземния свят разкриха самоличността на човека, заел мястото на висаджийският бос. Новият съпруг на Яна е варненецът Даниел Драгоев. Подобно на Мето Илиенски и той е добре известен публично, но не и с криминалните си прояви. Даниел е собственик на култовият варненски бар „Cubo”. Разположеното на централният плаж в заведение всяко лято е домакин на едни от най-яките партита под звездите в морската столица.


Макар и шеф на заведение, посещавано от десетки звезди, шефът Даниел държи да остане в сянка.
Драгоев категорично отказва да бъде сниман, а въпросите за личния му живот са табу. За това и неговите снимки са единици, а такава с половинката му Яна на практика няма, поне публично. Фенове на бара твърдят, че вдовицата на Мето е почти всяка вечер там. В разговорите си с приятели тя отказва да говори за миналото си. Обяснява лаконично, че е самотна майка, с една дъщеря, която срещнала новата любов в лицето на Даниел.
След брака си с кръчмаря, вдовицата на Мето Илиенски окончателно зарязва София и старият си живот, обясняват запознати. Единственият повод да се върне обратно са ангажименти, свързани с наследството на покойният висаджия. Според слуховете, до мистериозното си изчезване соченият за финансов мозък на ВИС-2 Мето Илиенски натрупва богатство за десетки милиони. Методиев е в неизвестност от нощта на 29 ноември 2003 г., когато обаждане от негов познат го кара на пожар да излезе от дома си. На близките си обяснява, че има дребен проблем, но ще се върне до 2-3 часа. Методиев изрично настоява да бъде сам и отпраща охраната си. Потегля в неизвестна посока с чакаща го отвън кола и повече не се появява. Заради липсата на труп или доказателства, че е убит, първоначално властите отказаха да обявят висаджията за мъртъв. Това наложи вдовицата и дъщеря им Мина да заведат дело. Едва на 8 юни 2010 г. съдът обявява Илиенски официално за мъртъв от деня на изчезването му, а Яна и Мина за негови единствени наследнички.


Произнасянето на магистратите така и не разплита мистерията около изчезването на Методиев, като версиите са най-различни. Димитър Вучев-Демби, някогашен лейтенант в наркоимперията на Мето Илиенски, обяви публично, че началникът му не е мъртъв и най-вероятно живее под чужда самоличност в някоя топла страна в Южна Америка. Бургаският бос на СИК Пламен Дишков-Кела пък се кълне, че Методиев е убит. Според Кела за това разказал висш прокурор, който дори разполагал с документи.


След съдебното решение, Яна не парадира с полученото богатство на покойния висаджия. Вместо да харчи за купони и скъпи коли тя без много шум инвестира получените средства. Чрез една от наследените фирма на Мето тя открива шивашка фабрика в Горна Оряховица. Отваря и свръхмодерно козметично студио в столичен мол.Част от парите си Яна инвестира и в строителство, като за целта сама регистрира наскоро друга фирма с двама софиянци.


Преди да сключи брак с Яна, висаджията Мето Илиенски има и друга съпруга. Тя е средна на ръст брюнетка с пищен бюст на име Даниела. Твърди се, че първата съпруга на боса е негова ученическа любов, с която Илиенски има дълга връзка. Следва брак, но в крайна сметка двамата се развеждат. Въпреки това Мето остава привързан към Даниела и дори й приписва част от имотите си. Сред тях е и баровската му резиденция в столичния квартал Бояна, която струва милиони.
Докато бе жив висаджийският бос, баровската къща бе едно от най-охраняваните места в София. Двата изхода около имота денонощно бяха блокирани от десетки яки момчета. Те патрулират въоръжени с автомати по улицата пеша и с автомобили, представяйки се за приятели на Методиев. Всяка кола или пешеходец, имали неблагоразумието да минат по улицата, безцеремонно са спирани. През нощта минувачите са осветявани с мощни фенери.

Прегледана: 18829

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.