Братът на Бербатов отърва затвора?

0

Окръжен съд – Благоевград прекрати съдебното производство и върна делото за държане и разпространение на наркотични вещества срещу брата на Димитър Бербатов  – Асен Бербатов и неговата приятелка Анна Папучарова на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения в обвинителния акт, писа „Ретро“.

Братът на голямата футболна звезда Димитър Бербатов и неговата приятелка Анна бяха закопчани на паркинг пред голям магазин в Благоевград в момент на предаване на наркотици на клиент. Асен и Анна са обвинени в притежание на дрога, а Асен Бербатов има и допълнително обвинение – за нейното разпространение. Съдебният състав прецени, че делото е подсъдно на Благоевградския окръжен съд, но по отношение на обвинителния акт са налице допуснати процесуални нарушения и делото следва да бъде върнато за отстраняването им на прокурора.

Съдът прецени още, че държавното обвинение следва да очертае рамката и параметъра на „съучастие“ на всеки един от обвиняемите, като и начина на извършване на престъплението по време, място и начин. Припомняме, че обвинителният акт, с обем от 28 страници, беше внесен от държавното обвинение в Съда в края на януари 2021 г. В момента единствената мярка спрямо Бербатов и приятелката му е забрана за напускане на страната.

Прегледана: 18260

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.